Biznis

Završena eksproprijacija zemljišta za dionica Donja Gračanica-Nemila

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Federalna vlada donijela je Rješenje kojim dozvoljava JP Autoceste Federacije BiH d.o.o. Mostar, kao korisniku eksproprijacije, ulazak u posjed više nekretnina potpuno eksproprisanih rješenjem Službe za imovinsko-pravne, geodetske poslove i katastar nekretnina Grada Zenice od 13.3.2020. godine.

Korisnik eksproprijacije je 26.3.2020. godine podnio zahtjev za ulazak u posjedovih nekretnina u kojem se, pored ostalog, ističe da je postupak eksproprijacije vođen s ciljem izgradnje autoceste na trasi Koridora Vc, dionica Donja Gračanica – Nemila, poddionica Vranduk – Nemila na području Grada Zenice, nakon što je odlukom Vlade FBiH utvrđen javni interes.

Podnositelj zahtjeva navodi da se radi o realizaciji ciljeva od javnog interesa i investiciji velike vrijednosti koja se finansira iz međunarodnih finansijskih sredstava, putem kreditnih sporazuma za realizaciju projekta Koridor Vc, te svako kašnjenje u dogovorenoj provedbi povlači za sobom isplatu zateznih kamata i penala na neutrošena sredstva.

Navedeno je i da je riječ izgradnji trase autoceste koja je na ovoj dionici i poddionici strateški bitna za privredu Federacije BiH, te da je to izuzetno frekventan putni pravac, što nalaže hitnost u nastavku gradnje.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno