Ostali sportovi

Završen teniski turnir Zenica Open 2016

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Završen teniski turnir „Zenica Open 2016“ – U Zenici je završen 17. teniski turnir “Zenica Open 2016”, a održavao se  u terminu od 1. do 07. maja 2016. godine na terenima Kamberovića polja u Zenici, a rezultati su objavljeni na Tennis Europe Junior Tour.

Na ovogodišnjem turniru i pored loših vremenskih uslova, odazvalo se oko 70 teniserki i tenisera do 16 godina iz 14 zemalja Evrope, a među njima su: Hrvatska, Srbija, Makedonija, Mađarska, Austrija, Rusija, Rumunija, Njemačka, Slovenija, Italija, Bugarska, Latvija, Crna Gora, Kipar i Bosna i Hercegovina.

Pobjednici su: juniorke Milica Bojić (BiH), juniori Mile Matić (Hrvatska), parovi juniorke Milica Bojić (BiH) / Lana Šipek (Hrvatska), parovi juniori Mihail Kuseski (Makedonija) / Mile Matić (Hrvatska).

Rezultati finala:

Juniorke: Milica Bojić (BiH) – Lana Šipek (Hrvatska) 2:1 (6:1), (4:6), (6:1);

Juniori: Mile Matić (Hrvatska – Nemanja Milošević (BiH) 2:0 (6:3), (6:2);

Juniorke parovi: Milica Bojić (BiH) / Lana Šipek (Hrvatska) – Polina Akimova (Rusija) / Melody Todorova  (Bugarska) 2:0 (6:3), (7:5);

Juniori parovi: Mihail Kuseski (Makedonija) / Mile Matić (Hrvatska) – Marko Kovačević (Slovenija) / Maj  Tomac (Slovenija) 2:0 (6:2), (6:3);

Boje grada Zenice branile su tri juniorke i to: Kanita Isaković (TK Čelik Zenica), te Lara Husagić i Maja Dodik (TK Mladost Zenica).

Predstavnica TK Mladost iz Zenice, Lara Husagić, poražena je u 1.kolu sa 1:6 i 0:6 od Irme Ustavdić (BiH).

Kanita Isaković, prošla je 1.kolo pobjedivši crnogorku Tijanu Popović sa 6:0 i 6:1. U drugom kolu je poražena od Elene Jankulovski (Makedonija) sa 0:2 (4:6), (2:6);

Maja Dodik je poražena u četvrtfinalu, takođe, od Elene Jankulovski (Makedonija) sa 1:2 (6:1), (4:6), (3:6);

Maja je u 1.kolu pobjedila sa 2:0 (6:0) i (6:4) predstavnicu iz Hrvatske, Gabrijelu Matijević. U 2.kolu bila je bolja od Liliane Koncz (Mađarska) sa 2:0 (7:6) i (6:4);

Prof. dr.Damir Kukić iz Zenice bio je direktor turnira, a Azra Baručija Koluh, vrhovni sudija turnira

Ovaj 17. tradicionalni turnir održavao se u organizaciji Teniskog kluba “Čelik” Zenica i on je iz kalendara Tennis Europe za juniore i juniorke do 16 godina.

Juniorke nisu igrale kvalifikacije.

Sponzori turnira bili su: Vlada ZDK sa svojim resornim ministarstvom za sport, Grad Zenica, JP za upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenica, Perutnina Ptuj i BH Telekom.

E.Imamović za Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno