Nogomet

Završen seminar za trenere

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U okviru Trening centra u Zenici danas je završen seminar za selektore i trenere ženskog nogometa/fudbala, koji je vodila FIFA instruktorica Anna Signeul, selektorka ženske reprezentacije Škotske.

Na četvrtom FIFA seminaru učestvovali su svi treneri premijerligaških klubova i selektori svih selekcija ženskog nogometa u BiH, te nekoliko trenera nižih liga.

-Ovo je nastavak aktivnosti koje se već četvrtu godinu provode u okviru Saveza na edukaciji osoba koje rade u ženskom nogometu. Mi konstantno napredujemo, a nakon što je Savez oformio jedinstvenu ligu u ženskom fudbalu sada je potrebno da imamo i stručan kadar. Ovaj seminar nam je ponudio bogat sadržaj, a i uslovi u kojim smo radili su bili odlični – rekla je Samira Hurem, selektorka ženske seniorske reprezentacije.

Za protekle četiri godine u okviru ženskog nogometa u Bosni i Hercegovini napravljen je veliki pomak. Od četiri takmičarska kluba naraslo se do broja od 30 klubova, a na UEFA rejting listi reprezentacija BiH se popela za devet mjesta.

Postoje tri sistema takmičenja u seniorskoj konkurenciji, plus Liga juniorki u okviru NS Federacije BiH.

Seminar za selektore i trenere ženskog nogometa/fudbala zatvorio je tehnički direktor NS/FS BiH Denijal Pirić, koji je zahvalio i čestitao svim učesnicima, a instruktorki Anni Signeul uručio je dres bh reprezentacije.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno