Rukomet

Završen rukometni turnir „Zaim Kobilica“, RK Iskra iz Bugojna pobjednik

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Završen je osmi međunarodni rukometni turnir „Zaim Kobilica“, na kojem su učestvovali RK Jajce, RK Iskra (Bugojno), Genćlik Guđu (Sjeverni Kipar) i domaćin i organizator turnira RK Čelik. Rukometaši Premijerligaša Iskre iz Bugojna pobjednici su 8. međunarodnog memorijalnog turnira “Zaim Kobilica”, koji se juče i danas, 21.i 22.8.2021.godine igrao u gradskoj Areni „Husejin Smajlović” u Zenici uz prisustvo gledalaca.

U finalnoj utakmici igrali su domaćin turnira, federalni prvoligaš RK Čelik i Premijerligaš Iskra iz Bugojna. Zasluženu pobjedu ostvarili su gosti iz Bugojna, rezultat: RK Iskra – RK Čelik 37:25 (16:9). U utakmici za treće mjesto ekipa RK Jajce je pobjedio ekipu Genćlik Guđu (Sjeverni Kipar) sa 30:28.

Kratko o finalnoj utakmici: U prvim minutama igra se gol za gol do rezultata 3:3. Nakon toga gosti iz Bugojna prave seriju od 6:0 i rezultat je 3:9. Do odmora gosti održavaju stečenu prednost i na poluvremenu je 16:9 za Iskru.

Drugo poluvrijeme bolje otvaraju rukometaši Čelika, trenera Ljubomira Filipovića-Mikija, te sredinom poluvremena prilaze na četiri gola zaostatka, u nekoliko navrata, (22:18), (23:19) i (24:20). Na brojci od 20 golova domaći su ostali više od 10 minuta, a za to vrijeme gosti iz Bugojna prave seriju od 11:0 i rezultat je 35:20. Do kraja utakmice domaći su samo uspjeli ublažiti poraz za konačnih i zasluženih, 37:25 za bugojansku Iskru. Najefikasniji u finalnoj utakmici kod Iskre bio je Benjamin Čičkušić sa osam golova, koliko je i u redovima domaćina turnira, Čelika, postigao Edin Gušić.

Po završetku turnira upriličena je svečana dodjela pehara i drugih nagrada: pehar za prvo mjesto RK Iskra, za drugo RK Čelik, a treće mjesto RK Jajce. Najbolji igrač turnira je Edin Gušić iz RK Čelik; Najbolji golman turnira je Šemsi Yirdin iz ekipe Genćlik Guđu (Sjeverni Kipar); Prvi strijelac turnira (sa 17 golova) je igrač Benjamin Čičkušić iz RK Iskra;

Tekst i foto galerija E.Imamović

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno