Kultura

Završen peti teatarski festival Ljetne večeri Studio Teatra u Zenici

Završen peti teatarski festival Ljetne večeri Studio Teatra u Zenici- Peti međunarodni teatarski festival Ljetne večeri Studio Teatra završen je sinoć, sada već tradicionalnim igranjem hit komedije „Državni lopov“.

Iako je predstava zbog najavljenih padavina igrala na Velikoj sceni Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, a ne na Ljetnoj sceni gdje se festival inače održava, to nije umanjilo zadovoljstvo publike koja je i ovaj put kroz smijeh ispratila jedini teatarski festival na otvorenom u BiH. Ljetne večeri Studio Teatra ove godine su trajale pet noći, a sam festival je otvorio zenički bend Balkaneros Banditos koncertom povodom deset godina postojanja benda.

Drugu nuć festivala publika je uživala u Cabaretu Zijaha Sokolovića „Meuigre 0-24“, dok se treću noć publici predstavila predstava Pozorišta Slavija Beograd „Krevet za šestoro“.

Nažalost, zbog vremenskih neprilika, predstava Studio Teatra „Mladi u doba korone“ nije odigrana, iako je bila na programu četvrtu noć festivala, ali će se ista odigrati u narednom periodu u Zenici.

Ovogodišni festival, peti po redu, ponudio je dosta različitih teatarskih sadržaja publici što je još jedan u nizu pokazatelja da se tim Studio Teatra svake godine trudi da zenička publika, ali i publika susjednih općina, uživa u posebnom teatarskom događaju.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem

VIDEO: Zenica – Jutro u “čeličnom gradu”

PRETPLATITE SE NA BOSNIA VIDEO YOUTUBE KANAL KLIKOM NA: