Zenica

Završen EDU ZenFest

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

EDU ZenFest je dio AntiDepZenFest-a 2015 koji je za cilj imao educirati mlade ljude na teme komunikacije i planiranja. EDU ZenFest je sadržavao IV modula i održavao se vikendima od 22.08. do 13.09.2015. godine u Jazz club-u.

Još od samog početka kada smo počeli sa implementacijom edukativnog dijela ADZF-a, u subotu 22.08. vidjeli smo da će ovo biti odlična priča mladih ljudi našeg grada. Na prvom modulu, na kojem smo obrađivali temu Samoprocjene, odmah smo uvidjeli ogromnu energiju i entuzijazam mladih. Prva dva dana smo proveli upoznavajući se jedni sa drugima, ali prvenstveno se upoznavajući sami sa sobom, kako bi prepoznali naše nedostatke i radili na njima u narednom periodu. Drugi modul smo obrađivali temu Javnog nastupa i učili smo o različitim tehnikama kako savladati strah i kako izgledati što bolje na pozornici ili pred kamerama. Imali smo priliku uočiti tuđe greške, ali i naučiti iz svojih. Kao nastavak na komunikaciju treći modul smo obrađivali temu Asertivne komunikacije i naučili kako to da ne uvrijedimo druge osobe, ali u isto vrijeme da im ukažemo ukoliko negdje griješe. Za posljednji modul smo ostavili teme planiranja, pa smo se nešto više dotakli šta to mi želimo raditi u narednoj godini i kakve osobe želimo biti. Radili smo simulacije razgovora za posao, jer upravo je to nešto što nas čeka u narednoj godini, naučili gdje možemo aplicirati za stipendije, jer i to je nešto što nas čeka u narednoj godini. Sve u svemu naredna godina za sve učesnike EDU ZenFesta će biti odlična i puna pozitivnih trenutaka. Mi se nadamo da ćemo u ovim mladim ljudima imati nasljednike i da ćemo u narednoj godine imati upravo polaznike I EDU ZenFesta među kolegama i da ćemo zajednički organizovati još bolji EDU ZenFest.

Nejra Kokić, jedna od polaznica EDU ZenFesta je istakla: “Bilo mi je jako lijepo, zaista. Iako se nismo svi znali, već nakon prvog modula smo se nekako povezali i bila nam je svima ugodna i opuštena atmosfera, te smo mogli slobodno iznijeti svoje mišljenje. Treneri su bili zanimljivi i na najbolji način nam prenijeli svoje znanje. Naučila sam mnogo korisnih stvari koje mogu iskoristiti u svakodnevnom životu i zadovoljna sam jer sam posljednja četiri vikenda zaista iskoristila na najbolji način. Sve pohvale organizatorima.“

Posebnu motivaciju i odgovornost pred nas postavljaju upravo mlade osobe poput Nejre, a mi smo spremni i narednih godina podijeliti naša znanja i iskustva sa svim mladim ljudima zainteresiranim za učenje.

Cijeli tok Festivala provjerite na ovom linku.

ReAktiv.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno