Info

Završen Access kamp 2019: Premijer Ganić se zahvalio Ambasadi SAD u BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Završen Access kamp 2019: Premijer Ganić se zahvalio Ambasadi SAD u BiH – U Medresi “Osman-ef. Redžović” u Velikom Čajnu kod Visokog svečano je zatvoren šestodnevni “Access kamp 2019” na kojem je učestvovalo 80 polaznika iz medresa u Visokom, Tuzli i Travniku te dvije srednje škole iz Busovače.

Access program je dvogodišnji program učenja engleskog jezika i praktičnih vještina Ambasade SAD koji implementiraju Rijaset Islamske zajednice u BiH i NVO Američka vijeća za međunarodno obrazovanje. Osim časova engleskog jezika i razvijanja akademskih i praktičnih vještina kroz radionice, učenici su imali priliku da posjete i upoznaju se sa kulturno-historijskim naslijeđem kroz posjete nacionalnim spomenicima, vjerskim objektima, muzejima i značajnim mjestima u ovom dijelu države. Program je do sada uspješno završilo devet generacija polaznika u BiH.

Ceremoniji u amfiteatru medrese “Osman-ef. Redžović” prisustvovali su Holly Zardaus, ataše za kulturu Ambasade SAD u BiH, Mirza Ganić, premijer ZDK, direktor Uprave za obrazovanje i nauku Rijaseta IZ u BiH te drugi ugledni gosti.

Premijer Ganić zahvalio se Ambasadi SAD na podršci u implementaciji programa, naglašavajući značaj kampa sa aspekta edukacije mladih, ali i međusobnog povezivanja i jačanja zajedništva, kao i sticanja vještina koje će biti veoma korisne u nastavku obrazovanja i razvoju karijera.

Press služba ZDK



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno