Info

Zavod za javno zdravstvo FBiH izdao preporuke zbog velike vrućine

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH /FBiH/ izdao je preporuke zbog velike vrućine koje uz visok nivo UV zračenja mogu biti opasne, ne samo za hronične bolesnike, malu djecu i druge rizične grupe, već i za zdrave ljude.

Iz Zavoda preporučuju da se ljudi nepotrebno ne izlažu suncu, a ako se mora izlaziti, da to ne bude u periodu od 10.00 do 18.00 časova, da nose laganu, svijetlu odjeću od prirodnih materijala, kao i da izbjegavaju intenzivniju fizičku aktivnost.

Za vrijeme velikih vrućina potrebno je piti više vode, čak i ako se ne osjeća žeđ. Ne treba konzumirati tečnost koja sadrži kofein, alkohol ili veće količine šećera.

Takođe, treba češće prati ruke i jesti hranu laganu za varenje, koristiti kreme s visokim zaštitnim faktorom, a prije ulaska u automobil treba ga dobro prozračiti, jer je u njima oko 70 stepeni ako su na suncu, prenosi Srna.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno