Ljudi

Zavidovićanka u dresu Čelika

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U tekućoj sezoni, kada je dugogodišnja tradicija nastupa nogometaša iz Krivaje za mlađe selekcije Čelika prekinuta, jedna Zavidovićanka je nastupom za ŽNK Čelik, u budućnosti otvorila vrata zeničkog kluba za djevojke iz grada na tri rijeke. Merita Mehanović, učenica 1. razreda Gimnazije, uz redovne treninge na pomoćnom terenu Gradskog stadiona u Zavidovićima, odnedavno igra i za Čelik.

“Volim nogomet. A kako u našem gradu nema ženskog nogometnog kluba, roditelji su mi omogućili putovanje u Zenici. U Čeliku sam odlično primljena, od djevojaka, mojih trenerica i ljudi koji vode klub. Presretna sam”, nakon treninga pod vodstvom vrijednog trenera Seada Hasičića u Zavidovićima, predstavila nam se talentirana nogometašica, te u nastavku dodala: “Kada mi školske obaveze dozvole, povremeno treniram i u Zenici. Inače, u početku sam u igru ulazila sa klupe, a na posljednja dva meča bila sam starter. Još čekam radost prvog gola. Ljevak sam, i igram na krilu. Voljela bihkada bi se i u našem gradu mogao formirati nogometni klub za djevojke. Uz mene, sada treniraju još tri djevojke, učenice Prve osnovne škole, Lejla Parić, Elma Šušić te Alma Krajnić, koje isto žele igrati u „crveno-crnom“, Čelikovom dresu – istakla je brzonoga Merita Mehanović, prva dama iz Zavidovića koja igra nogomet!

(sportzdk.ba)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno