Sudske klupe

Zatražen pritvor za Mahira Očuza i Murisa Suljića, dvoje osumnjičenih u akciji “Meta”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona uputilo je Općinskom sudu u Visokom prijedlog za određivanje pritvora policijskom službeniku Murisu Suljiću i Mahiru Očuzu koji su uhapšeni u policijskoj akciji “Meta”.

Kako je saopćeno na stranici Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, nakon ispitivanja osumnjičenih lica, koja su lišena slobode tokom jučerašnje akcije kodnog naziva “Meta”, danas je Općinsom sudu u Visokom podnijet prijedlog za određivanje mjere pritvora prema osumnjičenim S. M. i O. M.

S. M. se sumnjiči da je počinio produženo krivično djelo Odavanje službene tajne i krivično djelo pripremanje krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojne droge, a da je O. M. počinio produženo krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojne droge.

“Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora jer naročite okolnosti ukazuju da će osumnjičeni ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače i jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo, a za ta krivična djela može se izreći kazna zatvora najmanje 3 godine ili teža kazna”, navodi se na stranici Kantonalnog tužilaštva ZDK.

O prijedlogu za pritvor odlučit će sudija za prethodni postupak Općinskog suda u Visokom.

Napominjemo da se osobe osumnjičene ili optužene za krivična djela presumpcijom nevinosti smatraju nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivnja.

Autor: E.Mehić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno