Sudske klupe

Zatražen izvještaj uprave KPZ Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zatražen izvještaj uprave KPZ Zenica – Ministar pravde BiH Josip Grubeša rekao je da je upoznat sa napadom u kojem su na Vaskrs u Kazneno-popravnom zavodu /KPZ/ u Zenici pretučena trojica osuđenika srpske nacionalnosti, te da je od upravnika Zavoda zatražio izvještaj o tome šta se dogodilo.

“To nije direktna nadležnost Ministarstva pravde BiH, ali sam odmah uputio zahtjev upravniku KPZ-a da me izvjesti šta se tačno dogodilo”, rekao je Grubeša na konferenciji za novinare u Sarajevu.

On smatra da nije konačno rješenje prijedlog da osuđenici zatvorske kazne služe u zatvorima u mjestima prebivališta.

“Moramo voditi računa da poboljšamo situaciju u zavodima u BiH koliko god je to moguće da bi resocijalizacija bila što bolja”, istakao je Grubeša.

Ranije je iz uprave KPZ-a saopšteno da su dvojica od trojice napadnutih osuđenika smješteni u zavodski stacionar, a da su napadači izolovani.

Federalni ministar pravde Mato Jozić zatražio je hitnu istragu i utvrđivanje okolnosti, ali i eventualne odgovornosti u vezi sa ovim incidentom.

Prema nezvaničnim informacijama, napadači, od kojih su neki pripadnici selefijskog pokreta, teže su na Vaskrs povrijedili trojicu zatvorenika Srba.

Napadnuti su braća Nenad i Predrag Bajić, te Siniša Babić, koji su zadobili povrede glave, zbog čega su prevezeni u Kantonalnu bolnicu Zenica, gdje im je ukazana ljekarska pomoć.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno