Politika

Zastupnik u Skupštini ZDK Alen Kapković napustio BHI-KF i postao nezavisni zastupnik

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zastupnik u Skupštini ZDK Alen Kapković napustio BHI-KF i postao samostalni zastupnik- Na svojoj zvaničnoj stranici na Facebooku kantonalni zastupnik Alen Kapković je objavio da je od danas nezavisni zastupnik i da više nije član kluba BHI-KF u Skupštini ZDK.

Njegovu poruku prenosimo u nastavku:

Poštovani prijatelji, u novembru mjesecu 2020. godine sam, po prvi put u životu, postao aktivan sudionik političkih zbivanja na lokalnom nivou. Godinama sam se trudio baviti svojim poslom i na svaki mogući način ignorisati politiku, ali me „njeno“ bavljenje svima nama ponukalo da se, ipak, aktivno uključim. Nisam mogao više gledati dan za danom, godinu za godinom, stagnaciju razvoja, kako naše Zenice, tako i cijele Bosne i Hercegovine i to je bio jedini razlog zbog kojeg sam odlučio izložiti se sudu javnosti.

Kao kandidat zajedničke liste „Zenička inicijativa -Kasumović Fuad“ za Gradsko vijeće dobio sam povjerenje birača, svojih prijatelja, poznanika – glasača, osvojivši 3.563 glasa. Kroz dvije godine rada u Gradskom vijeću, uz našeg gradonačelnika, gospodina Kasumovića, napravili smo mnoge kvalitetne i pozitivne promjene u našem Gradu, za mene lično najljepšem na svijetu, te ovu priliku koristim i da se zahvalim gospodinu Kasumoviću, koji je nas, koji smo se prvi put našli „u politici“, naučio kako samostalno, bez pritiska „viših nivoa“, proaktivno razmišljati i raditi za dobrobit svoje lokalne zajednice.

Prošle, 2022. godine, na Općim izborima, kao kandidat Bosansko-hercegovačke inicijative – Kasumović Fuad (BHRI-KF), postajem zastupnik u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona, gdje su obaveze prema zajednici i biračima daleko veće nego na lokalnom nivou.

U politiku sam ušao sa idealima i velikom željom da svojim angažmanom, znanjem i energijom pokušam napraviti pozitivne pomake koje je naš Grad, Kanton, entitet, ali i cijela država zaslužila još davnih dana. Isti čvrst stav imam i danas, kada se stvari za mene, u političkom smislu, ipak, mijenjaju.

Od danas, s ponosom, mogu reći da sam samostalan i nezavisan zastupnik u Skupštini Zeničko – dobojskog kantona, koji će i dalje biti konstruktivan i kontinuirano se boriti za kvalitetniji život sugrađana i razvoj našeg Kantona. Podržavat ću sve što je dobro i predstavlja pozitivne pomake u razvoju, prvenstveno našeg Grada, a onda i Kantona, Federacije BiH, ali i države u cjelini.

Zahvaljujem svima koji su me dosad podržavali i koji su glasali za mene na Lokalnim i Općim izborima. Nadam se da se ovaj moj čin neće shvatiti drukčije, nego kao poruku da sam i dalje isti i da ću se boriti za one vrijednosti kojima sam naučen, vjerujem kao i većina nas.

S poštovanjem, Alen Kapković



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno