Nogomet

Zašto je Fudbalski savez zabranio unošenje rekvizita navijačima koji će bodriti Zmajeve u Zenici?

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2022. godine nastavlja već prvog dana septembra, kada na gostuje kod Francuske u Strasbourgu na Stade de la Meinau.

Nakon ovog meča izabranike Ivayla Peteva očekuju dva domaća susreta, a oba će se igrati na stadionu Bilino polje u Zenici. Prvi od dva susreta je prijateljskog karaktera 4. septrembra sa Kuvajtom 4. septembra, dok tri dana kasnije u istom terminu (20.45 sati) Zmajevi igraju protiv Kazahstana.

Zvanična stranica Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine danas je obavijestila domaću javnost da će 50 posto kapaciteta stadiona Bilino polje (6.000 gledalaca) biti dostupno za publiku, što je odluka Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Zeničko-dobojskog kantona.

Navijači će morati poštivati predviđene higijensko epidemiološke mjere koje se odnose na nošenje maski tokom trajanja utakmice, te poštovanje predviđene distance, a na stadion će moći isključivo uz negativan antigenski ili PCR test ne stariji od 48 sati, ili potvrdu da su prebolovali koronavirus (ne stariju od šest mjeseci) ili potvrdu o završenoj vakcinaciji.

Ono što je zanimljivo i poprilično nejasno, jeste da je Savez objavio da “za ove utakmice neće biti dozvoljeno unošenje bilo kakvih navijačkih rekvizita“.

Zašto i zbog čega je na stadion zabranjeno unijeti navijači rekvizit iz FSBiH nije objašnjeno, pogotovo što se na utakmicama Premijer lige Bosne i Hercegovine koji su odigrane u FBiH, ali i onim evropskim koje su igrali našli klubovi, uredno nosili navijački rekviziti, iako prema odluci Kriznog štaba FBiH od 1. jula to nije bilo dozvoljeno. Međutim, ovog puta se u najavi Saveza naglašava da rekviziti nisu dozvoljeni.

Ko stoji iza ove odluke provjerili smo kod Adnana Jupića, ministra zdravstva Zeničko-dobojskog kantona, koji je inače predsjednik Kriznog štaba Ministarstva zdravstva ZDK.

– Što se tiče rekvizita odluka nije naša. Mi kao Krizni štab nismo o tome raspravljali već isključivo sve posmatrali s medicinske strane – kazao je Jupić u kratkoj izjavi za Faktor.

Nakon ovih riječi ministra Jupića, pitanje je kome smetaju navijački rekviziti na utakmici fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine? Očito se radi o odluci Saveza.

Autor: Faktor.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno