Uncategorized

Zaslužena pobjeda RK Čelik u Kiseljaku, iz kluba pozivaju igrače na oprez

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zaslužena pobjeda RK Čelik u Kiseljaku, Iz Kluba pozivaju igrače na oprez, jer nije gotovo, dok nije gotovo…

• RK Čelik mora u posljednjoj utakmici prvenstva narednog vikeda pobijediti ORK Rudar iz Banovića, bilo kojim rezultatom, da bi se plasirao u Premijer ligu BiH

• RK Čelik savladao u gostima odličnu ekipu RK Kiseljaka rezultatom 44:32

• Golgeter utakmice: Admir Bjelopoljak, Čelik (13 golova)

Utakmica 21. kola Prve rukometne lige F BiH: RK Kiseljak – RK Čelik. Igrano u ŠRC Kiseljak. Gledalaca oko 200. Rezultat: RK KiseIjak – RK Čelik 32:44, pobjeda RK Čelika, deseta u nizu ovog proljeća. Sudje: Aldin Bećirović i Riad Truntović. Delegat: Mevldin Šabić. Isključenja: Kiseljak 6, Čelik 8 minuta. Sedmerci: Kiseljak 4 (2), Čelik 2 (1).

RK KISELAK: Berin Ahić (11), Gabrijel Kesić, David Slišković (5), Stje-pan Antić, Josip Tolo, Manuel Ababović (1), Boris Bošnjak (4), Marko Jelonjić, Jurica Jelonjić, Bruno Klarić (4), Valentin Jurišić (1), Karlo Pecirep, Jakov Brajković, Josip Gojsilović (6), Ismar Mataradžija, Leon Kubiček. Trener: Marinko Kepić.

RK ČELIK: Mevludin Čehajić, Muaz Kusić (2), Danijel Jurić (1), Mario Filipović (2), Malik Delić (4), Adnan Sumbuljević, Mirsad Čelenka (1), Admir Bjelopoljak (13), Bakir Pirić (, Tarik Kubat, Faris Rujanac (10), Dženan Hodžić, Velid Čelenka (2), Ajdin Starčević, Ahmet Kačamaković, Eldar Hadrović (1). Trneri: Ljubomir Filipović i Amar Kobilica.

Utakmica na visokom nivou

RK Čelik je u Kiseljaku ostvario svoju desetu po redu pobjedu u nizu ovog proljeća, bez i jednog izgubljenog boda i nalazi se na domak isto-rijskog podhvata – ulaska u Premiijer ligu BiH. Ipak, iz Uprave kluba i Stručnog štaba Čelika upozoravaju na oprez: ništa nije gotovo dok nije gotovo! Slijedi posljednja utakmica prvenstva sa Rudarom iz Banovića kod kuće!

Inače, u Kiseljaku je odigrana odlična, žestoka, borbena, utakmica za rukometne sladokusce, dostojna imena derbija kola. RK Kiseljak je
ovu utakmicu reklo bi se odigrao sa čak 200 odsto snage, upornosti, borbenosti i žarke želje da pobijedi RK Čelik. RK Kiseljak je pokazao da se radi o odličnoj mladoj ekipi koja ima budućnost. Posebno u prvom po-luvremenu RK Kiseljak je vrlo dobro parirao favoritu i svakako boljoj ekipi u ovoj utakmici – RK Čeliku. Čelik je vodio čitavo prvo poluvrijeme. Kiseljak se junački borio i igrao gotovo gol za gol. Ipak, sve ono što je domaćin uspio u ovoj utakmici je da samo jedanput izjednači, u 20. minuti igre (16:16). To je bilo jedino izjednačenje tokom čitave utakmice. RK Kislejak ni u jednom tenutku tokom ove utakmice nije došao u voćstvio. Svih 60 minuta žestoko se borio. Prvo poluvrijeme je završeno rezultatom 21:18 za RK Čelik.

Drugo poluvrijeme

Nakon pauze između dva poluvremena, a poslije dogovora igrača Čelika sa trenerima Mikijem Filipoviem i Amarom Kobilicom u svlačionici, RK Čelik je n stratu drugog poluvremena ubacio u ,,petu brzinu’’, krenuo bolje i brže, vrlo žestoko i borbeno i odmah na početku drugog polu-vremena napravio seriju od 4:0 u golovima. Razlika za RK Čelik je od tada stalno rasla i kretala se između 4 i 15 golova, za Čelik. Na kraju utakmica je završena rezultatom 44:32 za RK Čelik.

Golgeter Čelika u ovoj sjajnoj utakmci bio je odlični realizator iskusni Admir Bjelopoljak, sa 13 posignutih golova. Pored Bjelopoljaka, Faris Rujanac je dodao standarnu ,,porciju’’ od 10, a Bakir Pirić 8 golova. U listu stijelaca su se još upisali i Malik Delić (4 zgoditka), Muaz Kusić, Mario Filipović i Velid Čelenka (po 2 gola), a po jedan gol su dodali Danijel Jurić, Mirsad Čelenka i Eldar Hadrović. U igru Čelika su tokom 60 minuta ulazili bukvalno svih 16 igrača.

U ekipi RK Kiseljaka sjajan je bio Berin Ahić, prvi na listi strijalaca svog tima, sa 11 zgoditaka. Josip Gojsilović je postigao 6, David Slišković 5, a Boris Bošnjak i Bruno Klarić po 4 gola za RK Kisljak.

Iz Uprave upozoravaju na oprez

Trener Čelika Miki Filipović je nakon utakmice kratko izjavio:

– ,,Još jedna teška utakmica, posebno u prvovm poluvremenu. Moji igrači su obzirm na višestruki pritsak odlično odreagovali. Sada se moramo maksimalno fokusirati na ORK Rudar iz Banovića. Idemo dalje’’ – rekako je Flipović.

Predsjednik Kluba Pane Škrbić je izjavio:

– ,,Čestitam našim igračima kao i igračima RK Kiseljaka na odličnoj igri i borbenosti! Našim igračina čestitam na destoj pobjedi u nizu u prvenstvu ovog proljeća: 10 utakmica – 10 pobjeda! Takođe, hvala domaćinima na sportskom i priajateljskom dočeku i boravku u Kiseljaku. Hvala objektivoj Kiseljačkoj publici! Igračima Kiseljaka još jednom čestitam na zaista izuzetnoj borbenosti i požrtvovanju i korektnosti. Mi se u Čeliku posebno radujemo kad pobijedimo ekipu koja ,,gine’’ na terenu. Takve pobjede su nam još draže, daleko više nego nad onima ekipama kada ispred sebe imamo ,,mlakog’’ proti-vnika. Ističem još jednu vrlo pozitivnu činjenicu koja se desila na utakmici u Kiseljaku: desilo se neubičajeno jedinstvo i identičnost u izjavama trenera dva kluba, koji su gotovo u glas čestitali sudijama ovog meča konstatujući ,,da je odlično suđenje dva mlada arbitra obilježilo ovu utakmicu. Ono kako su sudili Aldin Bećirović i Riad Truntović u ovoj utakmici je za ,,čistu desetku’’ i zračak nade za bolja suđenja!’’ Bravo momci, tako to treba raditi!’’ – ističe Škrbić.

Na kraju Škrbić još jednom upozorava tim RK Čelika na oprez:

– ,,Momci, upozoravam vas na oprez, do kraja! Ostala je još samo jedna utakmica do kraja prvenstva. Moramo pobijediti ORK Rudar u Zenici narednog vikenda u Grdaskoj arena Husejin Smajlović. Ništa nije gotovo dok nije gotovo. Tek kad i ako RK Čelik pobijedi odličnu ekipu Rudara, nakon 5 godina borbe RK Čelik će biti novi član Premijer lige BiH, bez obzira na ostale rezultate utakmica’’ – govori Pane Škrbić, predsjednik RK Čelika.

– JOŠ NISMO DOBILI TERMIN ODIGRAVANJA UTAKMICE U GRA-DSKOJ ARENI, ALI KAKO GOD – POZVAMO SVE NAŠE NAVIJAČE I LJUBITEJE RUKOMETA: DOĐITE NA UTAKMICU PROTIV ORK RUDARA I PODR-ŽIMO ČELIK U OVOJ UTAKMICI NA PUTU DO PREMIJER LIGE BiH. OČEKUJEMO DA ĆE OVOJ UTAKMICI PRISU-STVOVATI VIŠE OD DVIJE HLADE POSJETLACA. DOBRO DOŠLI! – PORUČUJU IZ RK ČELIKA.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno