Nogomet

Započeli pregovori sa potencijalnim investitorima

Započeli pregovori sa potencijalnim investitorima – Sinoć su u prostorijama Kluba zvanično započeli pregovori sa potencijalnim investitorima iz Turske i Katara.

Pregovarački tim NK Čelik koji čine Jasmin Memišević, Damir Bradarac, Ismet Đugum i Nura Soldin, zaduženi za pregovore sa potencijalnim investitorima, sinoć su u prostorijama Kluba održali sastanak sa predstavnicima investitora iz Turske i Katara koji su zainteresovani za ulaganje u naš Klub, tako da su i zvanično započeti pregovori. Obavljeni su preliminarni razgovori koji se nastavljaju iduće sedmice.

Advokatska kancelarija Zijad Šušić iz Sarajeva, koja je ujedno i predstavljala investitore, iskazala je određenu spremnost za ulaganja u NK “Čelik” ali su naglasili da traže garanciju Grada za uložena sredstva kroz koncesiju stadiona “Bilino polje” na određeni vremenski period. Otvorena su i druga pitanja, način na koji će se kroz Statut dodijeliti upravljačka prava investitoru, trenutna finansijska situacija u Klubu i revizija dugovanja, koja se privodi kraju. Još uvijek je nepoznanica tačan iznos dugovanja koja nisu obuhvaćena reprogramom jer se kroz reviziju došlo do podataka da je račun Kluba blokiran od strane pojedinih firmi i ljudi za koja su dogovanja izmirena, međutim u proteklom periodu niko iz rukovodstva NK “Čelik” nije slao zahtjeve da se skinu blokade sa računa Kluba, ima dosta dogovanja koja su zakonski zastarjela a vode se kao zvaničan dug i dosta je nejasnoća po pitanju tužbi firmi prema našem Klubu a koji su bili sponzori NK “Čelik”. Uslovi pregovaračkog tima NK “Čelik”, zaštita Kluba, ulaganja u igrački kadar, omladinski pogon i borba za izlazak na evropsku scenu biće tema sljedećeg sastanka.

“Ogromni su ulozi u pitanju i naša pozicija je jasna, mi budućim investitorima nudimo brend Čelika koji je najveći klub u našoj zemlji, iza nas je armija navijača i vjerujem da zajedničkim snagama uz potrebna ulaganja možemo Čelik vratiti tamo gdje mu je i mjesto, odnosno u vrh bosanskohercegovačkog nogometa!”, jasno je poručio Memišević.

SAMO ČELIK!

 
loading...