Ostali sportovi

Zapažen nastup mladog Farisa Čunjala na šahovskom turniru u Brčko-Distriktu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zapažen nastup mladog Farisa Čunjala na šahovskom turniru u Brčko-Distriktu – U organizaciji ŠK Jedinstvo 1954 iz Brčko-Distrkta, danas 11.marta 2018.godine održan je 18.turnir „Dani Brčko Distrikta 2018“. Nastupilo je 120 šahista/kinja iz BiH, Srbije, Crne Gore, Hrvatske i Danske, među kojima je bilo 5 velemajstora (GM), 3 Internacionalna majstora (IM), te devet FIDE majstora (FM).

Nakon devet kola prvo mjesto osvojio je Andrija Obad (BiH) sa 8,0 poena, drugi je bio GM Dalibor Stojanović (BiH) sa 7,5, a treći GM Siniša Dražić (Srbija) sa 7,0 poena.

 Veoma zapažen nastup imao je mladi Zeničanin Faris Čunjalo (ŠK Čelik), koji je osvojio izvrsnih 6,0 poena među 120 šahista, sa 17 šahista sa titulama. Koliko je ovo vrijedan rezultat govori tabela na kojoj je Faris ostavio iza sebe svih 9 FIDE majstora (FM).

Turnir se igrao po Švicarskom sistemu u 9 kola, tempo igre bio je brzopotezni, 10 minuta po igraču, ukupno 20 minuta za partiju. Turnir će se rejtingovati kod FIDE za brzopotezni šah. Dodjeljeno je 15 redovnih i 11 specijalnih nagrada. Glavni sudija bio je IA Boris Budimir.

E.Imamović

Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno