Ostali sportovi

Zapažen nastup karatista “Internacionala” na prvenstvu Federacije BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zapažen nastup karatista “Internacionala” na prvenstvu Federacije BiH – U Bugojnu je održano 12. Prvenstvo Federacije BIH u karateu za kadete, juniore, U21 i 1.para. Od devet karate klubova koliko egzistira u Zenici, učešće na zvaničnom Prvenstvu Federacije uzela su samo dva kluba, i to karate klub Internacional i karate klub Zenica.

U ukupnom plasmanu takmičari karate kluba Intenacional zauzeli su šesto mjesto sa osvojene dvije zlate, tri srebrene i dvije bronzane medalje. U kategoriji kate kadeti Imad Buljić osvojio je srebrenu medalju. U istoj kategoriji samo u konkurenciji takmičarki srebrenu medalju osvojila je Alma Bećarević, dok su bronzanu medalju u istoj kategoriji podjelile Semina Keleštura i Emina Šaćirbegović. Nakon dobrih pojedinačnih nastupa kadetkinje Internacionala okitile su se i ekipnom zlatnom medaljom u katama.

Lejla Begić je imala zapažen nastup u konkurenciji kate juniorke. Na kraju je osovojila odlično drugo mjesto i srebrenu medalju.

Muharem Keleštura je bio sjajan u juniorskoj konkurenciji. Osvojio je prvo mjesto i zlatnu medalju.

Karatisti karate kluba Zenica osvojili su jednu medalju i to u kategoriji borbe juniorke ­plus 59 kg, a bronzu je osvojila Amna Hasičić.

Ovi, ali i rezultati koje će takmičari ovih klubova tek ostvarivati rezultat su dugogodišnjeg kontinuiranog i kvalitetnog rada sa svojim trenerima u matičnim klubovima.

sportzdk.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno