Rukomet

Zakucan posljednji ekser u sarkofag bh. rukometa

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nikada, ali baš nikada nije bilo gore. Evropska rukometna federacija bit će novi neprijatelj ljubitelja sporta u Bosni i Hercegovini. Zasluženo, ili ne, potpuno je nebitno.

Nakon vrhunske dvije predstave naših rukometaša protiv Švicarske, kako to obično biva kada uzmete fursata i pomislite da od vas baš čitav svijet počinje, desi se nešto što će vas duboko uzdrmati. Iz toga mogu proizaći dvije stvari: da se fino pokupite, sakrijete u mišiju rupu i potpuno zašutite ili se konačno opametite, pa prestanete misliti kako je od vas svijet počeo. U i ovom drugom slučaju međutim najmanje što možete učiniti je – kolektivno podnijeti ostavku.

Odluka EHF-a kojom je susret u Tuzli između BiH i Švicarske registriran rezultatom 0:10 – a sve zbog admistrativnog propusta kojim je iz zvaničnog zapisnika izostavljen Tomislav Nuić, premda je regularno upisao nekoliko minuta i postigao gol – mogao bi se komotno uporediti kao sa kvarom ležaja na automobilu.

Kada se desi kvar i “ode” ležaj, posljedice se ne snose odmah. Potrebno je vrijeme. Možete vi voziti još pet dana, deset, mjesec, možda i pola godine, ali jednom će točak zablokirati i desit će se potpuna havarija.

Ili kao kad čovjek krvari, neće on odmah iskrvariti.

Tako je i u ovome slučaju, i u slučaju kompletnog rukometa u BiH. Slučaj “Nuić” samo je logični slijed u sistemu javašluka, nekompetentnosti, zapuštenosti, bezobrazluka i što je najgore od svega – sujete. Sujeta je ta koja jede i nagriza sve, bez obzira koliko u njoj većina istrajavala.

Danas su mnogi iznenađeni u uvrijeđeni što je EHF presudio u korist Švicarske, međutim ova odluka može se iskoristiti i kao lakmus papir za lakomislenost i lažni optimizam. Oni koji su iznenađeni, očito su živjeli u iluziji, premda su ih iz Saveza žustro uvjeravali (gostujući na petsto televizija i elekventno ne dopuštajući voditeljima da im postavi ikakvo smisleno pitanje) kako je za sve kriv NEKO DRUGI. U ovome slučaju delegat.

Direktor reprezentacije kazao je također da će nakon konačne odluke u javnost iznijeti stvari koje nije smio, da se ne bi ometala “istraga”???

Šta on to može reći i otkriti, a da sapere ljagu s trusta mozgova koji se bave rukometom u BiH na najvišem nivou?

Stvar je vrlo prosta. Imate delegata i imate službenog predstavnika. Službeni predstavnik donese spisak sa igračima, delegat ih uvrsti u zapisnik. Vi pregledate i ako je sve uredu, potpišete to. Uprotivnom može delegat u zapisnik uvrstiti Nikolu Karabatića, Pereza de Vargasa, Usaina Bolta i Gianlucu Vialija, ako vi ne pogledate i potpišete da je to to – to je to. Ćao.

Informacija je također da briefingu prije utakmice nije prisustvovao direktor, nego neko drugi, kao i da je naš Savez mogao biti kažnjen jer je golman Admir Ahmetašević nosio broj dresa već ranije s tim brojem za kvalifikacije prijavljenog Damira Efendića…

Ne treba stoga posmatrati našu eliminaciju kao izolovan slučaj, sve je ovo konsekventni produkt potpune grozomornosti.

Izvor: sportsport.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno