Info

Zaključen Memorandum o saradnji Pravnog fakulteta UNZE s Ustavnim sudom BIH

Pravni fakultet Univerziteta u Zenici danas je zaključio Memorandum o saradnji s Ustavnim sudom Bosne i Hercegovine. Memorandum su potpisali predsjednik Ustavnog suda Bosne i Hercegovine Mato Tadić i dekanesa Pravnog fakulteta Univerziteta u Zenici, prof. dr. sc. Larisa Velić u sjedištu Ustavnog suda u Sarajevu.
Zaključivanje ovog memoranduma predstavlja realizaciju zaključaka donesenih na nedavno održanoj Četvrtoj godišnjoj konferenciji Pravosudnog foruma za BiH o temi „Pristup javnosti i transparentnost pravosudnog sistema – Evropski standardi i praksa u BiH“ na kojoj je, između ostalog, ukazano i na značaj saradnje pravosudnih institucija sa pravnim fakultetima u Bosni i Hercegovini i šire.
Cilj ovog memoranduma je uspostavljanje i unapređenje saradnje sa Pravnim fakultetom Univerziteta u Zenici na način da se osigura konstantna razmjena iskustva i informacija stručnog i naučnog karaktera od zajedničke koristi za obje institucije, kao i da se studentima Pravnog fakulteta Univerziteta u Zenici osigura praktično upoznavanje sa nadležnostima, organizacijom i radom Ustavnog suda BiH.
Delegaciju Pravnog fakulteta u današnjoj posjeti Ustavnom sudu BiH činili su dekanesa, prof. dr. sc. Larisa Velić i prodekan za NIR, doc. dr. sc. Enis Omerović.
Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem