Info

Zajedničko učešće Ministarstava za boračka pitanja i socijalnu politiku: Krov nad glavom za porodicu Varupa i Ćamila Tahirovića

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zajedničko učešće Ministarstava za boračka pitanja i socijalnu politiku: Krov nad glavom za porodicu Varupa i Ćamila Tahirovića – Vlada Zeničko-dobojskog kantona odobrila je novčana sredstva za rješavanje stambenog pitanja dvije osobe u stanju socijalne potrebe, a koje su istovremeno i članovi boračke populacije. Sredstva su odobrena na prijedlog Ministarstva za boračka pitanja i Ministarstva za rad, socijalnu politiku i izbjeglice ZDK.

Krov nad glavom dobit će Hanifa Varupa, udovica poginulog borca Enesa Varupe i osoba sa 100 postotnim tjelesnim oštećenjem, te Ćamil Tahirović, 20-postotni ratni vojni invalid, oboje iz Zenice.

Odluka Vlade dolazi u pravom trenutku jer porodica Varupa mora iseliti iz kuće u kojoj godinama žive kao podstanari, budući da se kuća prodaje, dok Tahirović kao beskućnik trenutno živi u jednoj ruševnoj i napuštenoj zgradi, a preživljava od sakupljanja sekundarnih sirovina.

Nesporno je da su u pitanju specifični slučajevi sa izuzetno teškim stambenim, zdravstvenim, materijalnim i socijalnim prilikama, koji su iziskivali hitno rješavanje.

“Imajući u vidu izrazito nepovoljne socio-ekonomske prilike, te da nisu u mogućnosti samostalno da se zbrinu, ovo je bio jedini način da im se obezbijedi krov nad glavom. Vlada Kantona je na ovaj način još jednom pokazala senzibiliziranost i brigu za najranjivije kategorije stanovništva koje žive na rubu egzistencije”, navode iz resornih ministarstava.

Press služba ZDK



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno