Zenica

Zajednički projekti iz poljoprivrede

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Muslim Aid Sarajevo, britanska humanitarna organizacija za međunarodnu pomoć i razvoj, koju zastupa Mersiha Zulčić VD direktorica, Grad Zenica koga zastupa gradonačelnik Husejin Smajlović i Udruženje roditelja djece oboljele od cerebralne paralize, mikro i hidrocephalusa “Dlan” Zenica koga zastupa Selvedin Dedić, predsjednik te krajnji korisnici danas u sjedištu lokalne uprave Zenica potpisali su  Ugovor o sufinansiranju zajedničkog projekta “Ekonomsko osnaživanje socijalno ugroženih roditelja djece oboljele od cerebralne paralize, mikro i hidrocepfalusa – udruženja “Dlan” Zenica kroz stočartsvo”.

U ime gradonačelnika Smajlovića Sporazum je potpisao Jugoslav Anđelić, pomoćnik gradonačelnika za ekonomske odnose i poduzetništvo. Ugovor reguliše međusobne obaveze i odgovornosti strana potpisnica. Projekt iz oblasti poljoprivrede predviđa nabavku 10 visokosteonih junica pasmine domaće Simentalke ili neke druge domaće pasmine porijeklom iz Bosne i Hercegovine, za članove Udruženja “Dlan”. Nabavku finansiraju organizacija Muslim Aid i Grad Zenica (po 50%). Po svakom grlu investicija je 3.510,00 KM.
Svako grlo prati odgovarjuća veterinarska dokumentacija. Junice starosti 30 mjeseci će težiti u prosjeku 550 kg i više. Korisnici su porodice koje su stradale u lanjskoj prirodnoj nesreći koja je zadesila područje grada Zenica. Kako se planira u narednih desetak dana izvršit će se podjela doniranih junica.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno