Biznis

Zajednički nastup izlagača iz ZDK na 17. međunarodnom sajmu privrede Tešanj 2023.

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ministarstvo privrede Zeničko – dobojskog kantona ove godine je organiziralo zajednički nastup izlagača, tj. privrednih društava i obrtnika za učešće na 17. Međunarodnom sajmu privrede u Tešnju, koji se održava od 27. do 30. septembra 2023., u organizaciji Udruženja privrednika Biznis centar Jelah-Tešanj.

Ove godine Ministarstvo privrede u cjelosti snosi troškove učešća svim firmama sa područja Zeničko – dobojskog kantona koje su se odlučile na kolektivno predstavljanju na ovom sajmu.

Na zajedničkom štandu privrednika Zeničko – dobojskog kantona putem javnog poziva izabrano je 10 izlagača: Centar za obrazovanje odraslih “EDUKA BiH” Jelah – Tešanj, Samostalna djelatnost “Suša S” Zavidovići, “Termika d.o.o.” Zenica, “Ferro – Invest” d.o.o. Zenica, “Caelesti metali” d.o.o. Zavidovići, “Ostrvica” d.o.o. Tešanj, Opća poljoprivredna zadruga “Zlatna kap” Jelah – Tešanj, “Karton Komerc” d.o.o. Tešanj, UG “Pčela” Tešanj, Euro Oniks d.o.o. Tešanj.

“Ove godine smo se odlučili da snosimo u cjelosti, dakle 100% tzv. osnovnih troškova predstavljanja firmi sa područja Zeničko – dobojskog kantona na ovom veoma značajnom Sajmu privrede u Tešnju. Na taj način smo omogućili reprezentativno predstavljanje naših kompanija, sa posebnim naglaskom na mala i mikro preduzeća, obrte udruženja i zadruge, tj. onim preduzećima koji imaju perspektivu rasta i razvoja ali su na početku poslovanja kada nemaju dovoljno sredstava za investicije u promociju i sajmove. Privreda Zeničko – dobojskog kantona je izuzetno važna za cijelu državu, ona je pokretač razvoja Bosne i Hercegovine, a zašto je to tako, upravo je Sajam privrede u Tešnju najbolje mjesto na kojem se nudi odgovor na ovo pitanje”, kazao je ministar privrede Zeničko – dobojskog kantona, Samir Šibonjić.

Šibonjić je istakao da su Vlada i Ministarstvo Zeničko – dobojskog kantona odlučili ove godine podržati Sajam u Tešnju sa ciljem predstavljanja komparativnih prednosti privrednih potencijala kantona sa ukupno 82.625 KM, od čega se 32.625 KM odnosi na zajedničko predstavljanja izlagača, a 50.000 KM na ime podrške razvoju ovog jedinog međunarodnog sajma u Zeničko – dobojskom kantonu.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno