Nogomet

“Zagrijava” se atmosfera pred susret BiH – Finska, počelo i antigensko testiranje

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Polako se zagrijava atmosfera u Zenici pred današnji susret nogometnih selekcija Bosne i Hercegovine i Finske (15.00 sati), koji se u našem gradu, na Stadionu “Bilino polje”, igra u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru.

Nogometni savez BiH u prodaju je pustio 10.000 paketa ulaznica za današnji i susret koji se na istom stadionu igra u utorak, 16. novembra, protiv Ukrajine (20.45). Savez je, za sve navijače sa ulaznicom, kod samog stadiona osigurao i brzo antigensko testiranje, koje je počelo već u 08.30 te će trajati sve do 14.30 sati, koje se obavlja na platou ispre Hotela “Intenacional”, kod tribine Sjever.
Zeničanin Harun Kahrić, sa svojim prijateljima i rođacima, na testiranje je stigao već oko devet sati.
– Želimo izbjeći gužve, dok u većem broju nisu počeli pristizati navijači iz drugih gradova. Što se tiče utakmice, naravno da očekujem pobjedu pa, onda, neriješeno u utorak protiv Ukrajine. To nam je dosta za baraž. Mislim da će danas igrati i kapiten Edin Džeko – nada se Kahrić.
Po protokolu, kojeg je objavio NSBiH, “antigensko testiranje nije obavezno za gledaoce koji već imaju sopstveni negativan antigenski test (ne stariji od 48 sati) ili PCR test na COVID (ne stariji od 48 sati) ili potvrdu o prebolovanom COVID-u (ne stariju od šest mjeseci) ili potvrdu o vakcinaciji”.
U toku je i obavezan KDZ pregled svih prostorija na zeničkom stadionu, kojeg obavljaju pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.
Zaradi od današnjeg meča nadaju se i prodavci navijačkih rekvizita – kap a, šalova, zastava…koje je, ovog puta, Krizni štab za borbu protiv koronavirusa Ministarstva zdravstva Zeničko-dobojskog kantona, na molbu iz NSBiH, dozvolio da se unose na današnju utakmicu. Cijene ulaznica, koje su u prodaji bile 20 KM za tribinu Zapad; 15 KM za Istok te po 10 KM za Jug i Sjever, danas su kod uličnih prodavaca višestruko skuplje.


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno