Zenica

Zagovaračko-dramska edukacija u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zagovaračko-dramska edukacija u Zenici- Pozivamo Vas na zagovaračko-dramsku edukaciju koja će se održati u subotu, 17.07.2021. i nedjelju 18.07.2021. godine, s početkom u 09:30 sati u prostorijama Centra za mlade Zenica, Jalijski put 5.

Zagovaračko-dramska edukacija ima za cilj potaknuti mlade ljude na aktivno djelovanje u svojoj zajednici, koristeći teatar kao nekonvencionalan način participacije i zagovaranja lokalnih promjena.

Tokom edukacije ćemo učiti o načinu funkcionisanja lokalne samouprave, važnostima omladinskog aktivizma, te kritičkom posmatranju sredine u kojoj živimo. Usvojit ćemo znanja i vještine potrebna za samostalno kreiranje zagovaračke inicijative, te naučiti kako koristiti dramske i teatarske alate za pokretanje promjene u zajednicama.

Voditelji edukacije su omladinski aktivisti i profesionalni glumci.

Centar za mlade Zenica u prošloj godini organizirao je ili bio domaćin za približno 100 aktivnosti za mlade iz cijele Bosne i Hercegovine. Unatoč izazovima sa pandemijom COVID-19 i ograničenjima za rad, u ovim aktivnostima učestvovalo je više od 1200 učesnika.

Omladinsko udruženje REaktiv rukovodi Centrom za mlade Zenica, koji je uspostavljen uz podršku Grada Zenica u 2018. godini. U prošloj godini, nakon nekoliko faza adaptacije i rekonstrukcije zgrade Centar je svečano otvoren i od tada je mjesto susreta mladih iz Zenice, ali i ostatka BiH.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno