Zenica

Zaduženje manje za 11, 5 miliona KM

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Vlada Zeničko dobojskog kantona će umjesto ranije planiranih 28,5 miliona maraka, za ovu godinu realizovati kreditno zaduženje od 17 miliona maraka i to po osnovu dva lota, dok za tri preostala lota nije bilo ponuđača, saopćeno je na  pres konferenciji nakon sjednice Vlade.

Ministar finansija Andrej Kajić je saopćio, da će Vlada ZDK do kraja godine kroz dva lota osigurati kreditna sredstva u ukupnom iznosu od 17 miliona maraka,namijenjena za izmirenje naslijeđenog duga.

-Slijedi žalbeni rok, a nakon toga potpisivanje ugovora sa izabranim ponuđačima. Prihodovna strana za ovu godinu je dobra (11,8 posto više nego u istom periodu prošle godine) kao i ukupno stanje budžeta tako da nije upitna isplata tekućih transfera, istakao je premijer Miralem Galijašević. naglasivši da u ovom momentu nije potrebno 28 miliona maraka.

Vlada je razmatrala i Informaciju o deponovanju otpada na Regionalnu deponiju Mošćanica. Neke od općina, podsjeća resorni ministar Goran Bulajić, još nisu postupile po rješenju sa federalnog nivoa o rokovima za zatvaranje nelegalnih deponija. Kanton je spreman uključiti se u rješavanje pitanja pretovarnih stanica i cijene dovoza otpada, kazao je ministar Bulajić, najavivši za oktobar sastanak sa općinskim upravama.

Vlada ZDK dala je saglasnost na Memorandum o razumijevanju koji tretira podršku ustanovama kulture o općeg značaja i interesa za BiH. Obaveze počinju od naredne godine.

Ministar za rad i socijalnu politiku Nurdžehan Šahinović je ukazao da je odobren i iznos od 100 hiljada maraka po programu obilježavanja Dječije nedjelje.

RTVZE

foto: J. Hadžić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno