Odbojka

Zadovoljavajuća sezona za ŽOK „Željezara“ Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sezona 2023/2024 u Superligi Federacije BiH, grupa Jug OSFBiH za ženski odbojkaški klub (ŽOK) „Željezara“ Zenica bila je, kako ističu u klubu, zadovoljavajuća.

Naime, nakon 18 odigranih kola, seniorski sastav ŽOK „Željezare“ je završio ligaški dio takmičenja na omjeru od 10 pobjeda i 8 poraza, četvrto  mjesto, 27 bodova.

Tim povodom na oficijelnoj facebook stranici ŽOK „Željezara“ su objavili:

– Ova sezona za naš Klub bila je zadovoljavajuća, puna aktivnosti, takmičenja, rada sa djevojkama i djevojčicama.

Uprava, igračice i trener su zadovoljni postignutim rezultatom, jer nam je to bio i zacrtani cilj na početku sezone

Hvala djevojkama koje su ostale u ekipi do kraja i trenerici koja je zajedno s njima svojim znanjem, radom i voljom ispunila zadane ciljeve Uprave Kluba.

Protekla sezona je bila u svemu u znaku promjene, podmladili smo ekipu, doveli novog iskusnog trenera Azru Bajramović i radili na omasovljenju mlađih kategorija.

U našim redovima sada imamo predpionirke, pionirke, kadetkinje, juniorke i seniorke.

Pionirke i juniorke su učestvovale na Regionalnom takmičenju OSFBiH, gdje su pionirke u Odžaku osvojile treće mjesto, a juniorke u Kaknju drugo mjesto.

Mlađe djevojčice su odigrale svoje utakmice na turnirima.

Rad sa mlađim djevojčicama smo proširili i van grada tako da imamo Školu odbojke u Nemili, koju vodi naša iskusna bivša odbojkašica, a sada trener Sanja Purić Čolaković.

U okviru aktivnosti, pored ligaškog takmičenja u OSFBIH, organizovali smo Turnir “Neka lopta leti” koji je prerastao i na međunarodni turnir, jer je okupio i ekipe iz Srbije i Crne Gore.

Naše djevojke su učestvovale i na turnirima u Gračanici, Maglaju, Crnoj Gori i Vogošći.

Sada su naše heroine -seniorke na zasluženom odmoru do završetka škole, a mi sa našim vrijednim trenericama nastavljamo rad sa mladima.

U planu imamo učestvovanje sa djevojčicama na prijateljskim turnirima, a za seniorke imamo već par poziva na turnire.

Zahvaljujemo se našim vjernim navijačima, članovima Kluba i roditeljima koji su bili cijelo vrijeme s nama i bili podrška našim djevojkama i treneru. Vidimo se naredne sezone -, stoji u objavi.

E.Imamović

Foto ŽOK „Željezara“



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno