Info

Zabrana kretanja kamionima u petak i subotu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Za vrijeme posjete Svetog oca Pape Franje Bosni i Hecegovini i Sarajevu, bit će izmjenjen režim saobraćaja. Zabranjuje se kretanje  teretnih motornih vozila nosivosti preko 3,5 t na području FBiH na svim magistralnim cestama i autocestama od 18 sati 05.06. (petak) do 24 sata 06.06.(subota), dok je dodatno na području Kantona Sarajevo potpuno zabranjeno kretanje ovih vozila u subotu 06.06. od 05 do 20 sati. Zabranjuje se prevoz eksplozivnih materija na području FBiH od 00 sati dana 05.05. (petak) do 24 sata dana 06.06.(subota).

KANTON SARAJEVO
– Zbog organizovanog susreta mladih (bdijenje) za sretan Papin dolazak u Sarajevo privremeno se obustavlja saobraćaj u ulici Nikole Šopa od autobuskog terminala “Stupska petlja” do raskrsnice sa ulicom Hifzi Bjelavca u petak 05.06. od 15 do 23 sata.
ZABRANJENO
– Zabranjen je saobraćaj svih vozila u ulicama gdje je predviđeno kretanje Svetog Oca u vremenu od 07 do 20 sati u subotu 06.06., a vrijeme trajanja potpune obustave utvrđuju
operativni organi MUP-a u zavisnosti od situacije na terenu. (Ulice u kojima je predviđen poseban režim saobraćaja, kao i obustave su: Kurta Schorka, Stupska petlja, Džemala Bijedića, Bulevar Meše Selimovića, Zmaja od Bosne, Hiseta, Reisa Džemaludina Čauševića, Mis Irbina, Musala, Maršala Tita, Alipašina, obilazna saobraćajnica pored stadiona “Asim Ferhatović Hase” (od ulice Patriotske lige do ulice Alipašina), Betanija, Obala Kulina Bana, Vilsonovo šetalište, Kotromanića, Kulovića, Dalmatinska, Mehmed paše Sokolovića, Pehlivanuša, Muse Ćazima Ćatića, Josipa Štadlera, Mula Mustafe Bašeskije, Telali, Ćemaluša, Ferhadija-pješačka zona na dijelu štićene zone kretanja Svetog Oca, Vrbanja, Franje Račkog, Stjepana Tomića, Terezija, Zagrebačka, Hamdije Ćemerlića, Prijedorska, Srđana Aleksića od raskrsnice sa ulicom Bulevar Meše Selimovića u smijeru prema Istiklal Džamiji u dužini od cca 300 metara, Brčanska, Žrtava fašizma, Gatačka i ostale ulice na području Kantona Sarajevo za koje  službenici MUP-a Kantona Sarajevo procijene da je potrebna izmjena režima saobraćaja iz bezbjedonosnih razloga)
– Zabranjeno je zaustavljanje i parkiranje svih vozila duž trase kretanja u širini 30 metara štićene zone od krajnje ivice kolovoza sa obje strane. 
– Zabranjeno je zaustavljanje i parkiranje vozila na uličnom parkiralištu u ulici Reisa Džemaludina Čauševića, od raskrsnice sa ulicom Obala Kulina Bana do raskrsnice sa ulicom Maršala Tita, u ulicama Mis Irbina i Musala i parkingu Muzeji, od 05.06.(petak) od 16 sati do subote 06.06. do 20 sati.
PREREGULACIJA SAOBRAĆAJA
Dana 06.06. (subota) u vremenu od 07 do 20 sati dolaziti će do povremenih preregulacija u odvijanju saobraćajnih tokova i to:
– ulica Reisa Džemaludina Čauševića od raskrsnice sa ulicom Obala Kulina Bana do raskrsnice sa ulicom Maršala Tita, postaje jednosmjerna gledano iz smjera ulice Obala
Kulina Bana.
-ulica Radićeva od raskrsnice sa ulicomBranilaca Sarajeva do raskrsnice sa ulicom Maršala Tita u dvosmjernu;
– ulica Maršala Tita od raskrsnice sa ulicom Alipašina do raskrsnice sa ulicom
Dalmatinska postaje jednosmjerna gledajući iz pravca Alipašine ulice;
– ulica Stjepana Tomića postaje jednosmjerna gledajući iz smjera ulice Marcela Šnajdera.
Vrijeme preregulacije saobraćaja utvrđuju Operativni organi MUP-a Kantona Sarajevo, u zavisnosti od plana i programa kretanja, kao i sutuacije na terenu.
ODOBRENO
Odobrava se zaustavljanje i parkiranje svih vozila organizovane kolone vozila (autobusi) u subotu 06.06. od 07 do 20 sati u ulicama Vilsonovo šetalište, Kotromanića, Alipašina,
Franje Račkog, Stjepana Tomića, Srđana Aleksića od raskrsnice sa ulicom Bulevar Meše Selimovića u smijeru prema Istiklal Džamiji u dužini od cca 300 metara.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno