Nogomet

Zabrana dolaska gostujućih navijača na utakmice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Komitet za takmičenje Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine i Komitet za sigurnost NSBiH danas su na zajedničkoj vanrednoj sjednici donijeli odluku o zabrani organizovanog dolaska gostujućih navijača na revanš utakmice polufinala Kupa BiH u Mostaru i Širokom Brijegu.

Utakmice Kupa BiH Zrinjski – Olimpic i Široki Brijeg – Borac nisu odgođene i  bit će odigrane danas u ranije utvrđenim terminima, saopćeno je iz NSBiH.

Naloženo je HŠK Zrinjski i NK Široki Brijeg preduzimanje obaveznih mjera aktivnosti koji se odnose na obilježavanje Dana žalosti u BiH prilikom odigravanja tih utakmica, koje podrazumijevaju: minuta ćutanja prije početka utakmice, isticanje zastava na pola koplja, poštivanje kodeksa ponašanja na stadionu u smislu obilježavnja Dana žalosti.

Razmatarajući dopis Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske dostavljen u NSBiH u utorak, a koji se odnosi na zahtjev za zabranu prisustva gostujućih najvijača u 25. kolu Premijer lige BiH, predloženo je Izvršnom organu NSBiH da donese hitnu odluku o zabrani organizovanog odlaska gostujućih navijača na utakmice 25. kola koje će biti odigrana 2. i 3. maja.

Shodno potrebi za brzim reagovanjem zbog trenutne situacije u BiH, članovi Komiteta za hitnost NSBiH usvojili su prijedlog te donijeli odluku o zabrani organizovanog odlaska gostujućih navijača na utakmice 25. kola, uz preduzimanje neophodnih mjera i aktivnosti od klubova domaćina u 25. kolu, u cilju osiguranja maksimalnih sigurnosnih uvjeta na stadionima.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno