Posuđeno

Zabilježeno 435 poziva – Građani Zenice prijavljivali korupciju, kvarove, divlje deponije i pse lutalice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
U periodu od 8. februara do 31. decembra prošle godine, građani Zenice na telefonsku liniju namijenjenu njima prijavljivali su kvarove ulične rasvjete, probleme s psima lutalicama i druge probleme.  Zabilježeno je i nekoliko slučajeva sumnje na korupciju i neprimjereno ponašanje zaposlenika, a prijave će biti dostavljene Službi kabineta gradonačelnika Zenice Fuada Kausmovića na dalje postupanje.

U navedenom periodu građani Zenice su 79 puta prijavili kvarove na javnoj rasvjeti, divlje deponije, udarne rupe i druge vrste prijava koje su proslijeđene Službi za ekologiju, komunalne i inspekcijske poslove.

Higijenski servis primio je 198 prijava o psima lutalicama, a ALBA Zenica je pravovremeno obišla prijavljene lokacije i intervenisala. Među pozivima su i pohvale i kritike na rad gradonačelnika Zenice Fuada kasumovića na čiju je inicijativu uspostavljena besplatna telefonska linija.

Iz Gradske uprave Zenica su dodali da je besplatni broj 080 02 03 43 građanima dostupan 24 sata dnevno. Klix



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno