Kultura

Zabavni dan u BZK Preporod

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Volonteri i aktivisti Udruženja za pomoć djeci socijalno ugroženih porodica „Daruj srcem“ danas su u bašti BZK Preporod  realizovali projekat pod nazivom Zabavni dan. Osnovni cilj projekta je okupiti djecu u većem  broju radi druženja i zajedničke igre.
„Ovaj projekat je realizovan u saradnji sa dva Udruženja iz Slovenije, tj Društvo UP Jesenice i Humanitarno Društvo A&P Litija zatim sa prijateljima iz Amerike. Navedena Udruženja su u proteklom periodu prikupila 600 paketića za mališane s područje ZE DO kantona, de je danas podijeljeno ukupno 150 paketića. Djeca su imala priliku da se druže, igraju različite igre, boje lice te na kraju su dobili paketiće od navedenih Udruženja kao i  poklone koje su pripremili prijatelji iz Amerike“ – izjavila je Irnesa Ramić Tahić, predsjednica Udruženja Daruj srcem.
 Osim školaraca, druženju su prisustvovali i korisnici Udruženja Budimo prijatelji, Udruženja Dlan i Udruženja Zvijezda.
U proteklom periodu Udruženje Daruj srcem podijelilo je ukupno 530 paketića de im preostaje da podijele još oko 490.
Osim navedenih Udruženja, u  projektu prikupljanja paketića učestvovala su druga lica, tj donatori Udruženja Daruj srcem.
„Ovom prilikom se zahvaljujem svima koji su na bilo koji način doprinjeli realizaciji ovog projekta, kao i medijima koji prate ove aktivnosti i na taj način pružaju podršku i omogućavaju da mi, kao Udruženje, ispoštujemo princip transparentnosti i javnosti, predviđen Statutom Udruženja“ – za kraj je izjavila predsjednica Udruženja.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno