Info

Za ZDK odobreno pola miliona KM

serici kliziste zenica
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Za ZDK odobreno pola miliona KM – Na redovnoj sjednici Federalnog štaba civilne zaštite, kojom je predsjedavala zapovjednica Jelka Milićević, pored redovnih pitanja iz oblasti zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća, razmatrane i aktivnosti koje će biti poduzimane u narednom periodu.

Usvojen je Izvještaj o izvršenju operativnog plana neutralizacije i uništavanja neeksplodirane avionske bombe AN M116A1, s upaljačem M116, koja je nedavno pronađena u Bosanskoj Otoci (općina Bosanska Krupa) i ocijenjeno je da je ovaj zadatak uspješno obavljen.

Na osnovu prijedloga Federalne komisije za procjenu šteta, usvojen je Izvještaj o utrošku sredstava dodijeljenih Odlukom Federalnog štaba o odobravanju jednokratne novčane pomoći za saniranje dijela šteta općini Pale FBiH, u iznosu od 30.000 KM.

Komisija je predložila, a Federalni štab civilne zaštite usvojio i odluke o odobravanju jednokratne novčane pomoći za saniranje dijela šteta na individualnim stambenim objektima općinama Posavskog, Tuzlanskog, Zeničko-dobojskog i Srednjobosanskog kantona u ukupnom iznosu od 1.385.000 KM.

Od ovog iznosa je općinama Posavskog kantona odobreno 365.000 KM, Tuzlanskog i Zeničko-dobojskog kantona po 500.000, a Srednjobosanskom kantonu za općinu Travnik 20.000 KM.

Također, za sanaciju šteta na individualnim stambenim objektima općini Glamoč dodijeljeno je 20.000 KM jednokratne pomoći, saopćeno je iz Federalnog štaba civilne zaštite.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno