Zenica

Za vikend 23. Kengur kup u Zenici

Za vikend 23. Kengur kup u Zenici- Narednog vikenda u Zenici će biti održan 23. „Kengur Kupa Zenica 2021“ za mlade košarkašice i košarkaše. Tim povodom danas je u Gradskoj upravi sa organizatorima i nekim od učesnika razgovarao gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović.

Prema informacijama dobijenim od Envera Jahića, osnivača i trenera KK Kengur i sekretarke ovog kluba Željke Bajramović, na jednom od najpoznatijih i najprestižnijih košarkaških turnira za mlade u regionu, zbog pandemije COVID-19 ni ove godine neće nastupiti ekipe iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Mađarske i Austrije.

Žao nam je što zbog situacije sa koronavirusom nećemo biti u prilici ugostiti naše prijatelje iz regiona ali turnir će po svojoj kvaliteti i masovnosti biti na nivou prethodnih. Učestvuju 32 ekipe iz 10 gradova naše države koje će u dva dana odigrati 45 utakmica. Veliki broj danas vrhunskih igrača u prošlosti je nastupao na Kengur Kup-u i vjerujemo da će mnogi od današnjih košarkaških nada u budućnosti imati uspješne karijere. Zahvalio bih se na podršci gradonačelniku Fuadu Kasumoviću i Gradu Zenica, bez kojih ne bi mogli ovako kvalitetno organizovati turnir“, izjavio je Enver Jahić.

„Kengur Kup Zenica 2021“ igra se u kategorijama: juniori, pioniri, predpionirke, predpioniri i kadeti, a kompletan program održava se u Areni „Husejin Smajlović“.

Grad Zenica nikada više sredstava nije izdvajao za sport. Ova prelijepa priča o Kengur Kupu traje 23 ljeta i slobodan sam kazati, da je ovaj turnir brend našeg grada kojeg sa zadovoljstvom podržavamo. Mladima poručujem da se što više bave sportom i ako imaju talenta, neka se maksimalno posvete treniranju jer ako izrastu u vrsne sportiste, mogu riješiti svoju egzistenciju, pomoći svoje porodice. Učesnicima želim dobrodošlicu, dobru zabavu i da iz našeg lijepog grada ponesu isto takve uspomene, a zeničkim košarkašima i košarkašicama želim da svoje klupske vitrine obogate novim medaljama i peharima“, između ostalog rekao je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem

VIDEO: Zenica – Jutro u “čeličnom gradu”

PRETPLATITE SE NA BOSNIA VIDEO YOUTUBE KANAL KLIKOM NA: