Nesreće

Za vikend 211 udesa u Federaciji

Na osnovu izvještaja operativnih centara kantonalnih ministarstava unutarnjih poslova i Federalne uprave policije (FUP), od 29. maja do 1. juna na području Federacije BiH registrirano je 211 saobraćajnih nesreća u kojima je jedna osoba smrtno stradala. Deset osoba zadobilo je teške, a 38 lakše tjelesne povrede, dok za šest osoba nije utvrđen stepen tjelesnih povreda.

U istom periodu 40 osoba je lišeno slobode, a 29 ih je zadržano. Od 29. maja do 1. juna na području FBiH registrirana su 134 krivična djela. Radi se o četiri razbojništva, dva silovanja, šest nasilja u porodici, sedam oštećenja tuđe stvari, jednom izazivanju opće opasnosti. Zabilježene su i 52 teške krađe, 12 krađa, 50 ostalih krivičnih djela, te 115 narušavanja javnog reda i mira, u kojima je jedna osoba zadobila teške, a 19 lakše tjelesne povrede – navodi se u biltenu FUP-a.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem
Tagovi