Info

Za ulazak u Sloveniju više ne važe PCR testovi iz BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Za ulazak u Sloveniju više ne važe PCR testovi iz BiH – Slovenska vlada je donijela odluku da je za ulazak u ovu državu potreban negativan PCR test iz EU i šengenskog područja, no na stranici laboratorija čiji testovi su priznati i dalje stoje one iz BiH iako pripadamo trećim zemljama.

S ciljem sprečavanja širenja koronavirusa, vlada je u Sloveniji odlučila da svi koji ulaze u državu moraju ići u samoizolaciju ili da posjeduju PCR negativan test koji važi samo ukoliko je iz zemalja EU i šengenskog prostora.

Ranije su objavili spisak laboratorija čiji su PCR testovi također važeći međutim u najnovijoj odluci vlade jasno navode da sada više nisu važeći testovi iz npr. Srbije, Bosne i Hercegovine, odnosno iz trećih zemalja uopšte.

Postoje izuzeci kada nije nužan PCR test, a u pitanju su dnevni radni migranti koji su u radnom odnosu u jednoj od država članica EU, vozači određenih roba u i kroz Sloveniju.

U slučaju tranzita također nije potreban PCR test, ali je potrebno napustiti državu u roku od šest sati po ulasku.

Još neki od izuzetaka su bezbjednosni organi, hitni zdravstveni razlozi, te diplomatski status.

Detalje odluke možete pročitati ovdje.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno