Naše

Za rubriku “Vjerovali ili ne”: “Grijanje” građanima – locirajte i dođite do mjesta kvara, pa ćemo zamijeniti cijev i naplatiti vam!?

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Za rubriku “Vjerovali ili ne”: “Grijanje” građanima – locirajte i dođite do mjesta kvara, pa ćemo zamijeniti cijev i naplatiti vam!? – Poštovana redakcijo, danas 28.10.2016. poslije 15h u sandučiće za poštu u ulicama Dr. Hasana Muminagića i Štrosmajerova smo dobili pismo od JP Grijanje Zenica da u našoj sekundarnoj mreži postoji kvar i gubitak vode, te da nećemo imati grijanje dok se kvar ne popravi. Grijanje nam je isključeno 27.10. 2016. ujutro oko 7 sati, a tek danas nas smo ,petak  i to poslije radnog vremena JP Grijanja, obaviješteni  da nas neće uključiti na  mrežu dok se kvar ne popravi,

           I sada nastaje kulminacija bezobrazluka i bahatosti naših javnih preduzeća: 
Stanari i vlasnici kuća trebaju sami da lociraju gdje je kvar, jer instalacije prolaze kroz podrume i privatne posjede, da obavijeste JP Grijanje, te će njihova tehnička lica izaći na lice mjesta, potvrditi da li je tu kvar, zatim da građani sami ugovore i plate izvođenje građevinskih radova na otkopu cjevovoda, otvaranju betonskog kanala, normalno zatvaranje  i zatrpavanje istog, a KARDIOHIRURZI ili NEUROHIRURZI iz JP Grijanja će doći i obaviti mašinske radove na otklanjanju kvara. Troškovi popravke će biti fakturisani nakon završetka posla i raspoređeni po površini stambenih jedinica, a za sve to uporište imaju u odlukama Općinskog/gradskog vijeća (Sl. novine Općine Zenica 7/2002 i 6/2013).
Ovakvo pismo, a u prilogu vam šaljem sliku, kao i izvršavanje funkcije Javnog preduzeća u funkciji građana, bi bilo previše i za rubriku “vjerovali ili ne”. Poslije smjene predhodnog direktora, u sudskom epilogu dokazanog prekršitelja zakona, građani su očekivali od novog direktora bolje postupanje i saradnju sa građanima-kupcima  toplotne energije.
Nadam se da ćete objaviti ovo moje obraćanje.
S poštovanjem, Atina Bihorac, Dr. Hasana Muminagića 17
grijanjepismo02


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno