Zenica

Za rekonstrukciju i investiciono održavanje školskih objekata 285.692 KM

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Za rekonstrukciju i investiciono održavanje školskih objekata 285.692 KM – Vlada Zeničko-dobojskog kantona, usvajanjem odluke o preraspodjeli sredstava u budžetu Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport za 2019. godinu, stvorila je pretpostavke za realizaciju projekata rekonstrukcije i investicionog održavanja školskih objekata na području ZDK-a u ukupnoj vrijednosti 285.692,00 KM. Za rekonstrukciju i investiciono održavanje osnovnih škola predviđeno je 179.670,00 KM, srednje škole 77.172,00 KM, a za visokoškolske ustanove 28.850,00 KM.

“Uglavnom se radi o projektima zamjene krovova, stolarije, poboljšanja sistema grijanja, uređenja sanitarnih čvorova, dvorišta i prilaza školskim objektima, a sve s ciljem da se u infrastrukturnom smislu unaprijede uslovi za odvijanje nastavnog procesa i boravak u školama i fakultetima”, kazao je ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Spahija Kozlić.

Programom su planirana ulaganja u 12 osnovnih, sedam srednjih škola te Filozofskom fakultetu Univerziteta u Zenici.

Press služba ZDK



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno