Info

Za osam “sigurnih kuća” po 12.500 KM

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ministar za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara Sevlid Hurtić potpisaće u Sarajevu ugovore o saradnji sa predstavnicama osam nevladinih organizacija koje vode sigurne kuće u BiH za koje će biti izdvojeno po 12.500 KM.

Ugovori će biti potpisani sa organizacijama “Udružene žene” iz Banjaluke, “Lara” iz Bijeljine, “Budućnost” iz Modriče, “Fondacija lokalne demokratije” iz Sarajeva, “Žena BiH” iz Mostara, “Medika” iz Zenice, “Žene sa Une” iz Bihaća, te “Vive žene” iz Tuzle, najavljeno je iz resornog ministarstva.

Iz ovogodišnjeg budžeta Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice obezbijeđeno je ukupno 100.000 KM što će se dijele na ravnomjerne dijelove za svaku sigurnu kuću.

Sredstva su namijenjena za pokrivanje troškova takozvanog hladnog pogona sigurnih kuća do 29. februara naredne godine.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno

LM