Info

Za izazivanje požara u FBiH i do tri godine zatvora

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Požar je kod Trebinja prije nekoliko dana progutao stotine hektara rastinja i šume. Gorjelo je i u Međugorju, zatim u Zvirovićima kod Čapljine, u Miletini kod Ljubuškog, u Gornjem Gracu kod Širokog Brijega, u Rakovici kod Sarajeva…

Najteže je u susjednoj Hrvatskoj. Slike sa poluotoka Pelješca izgledaju zastrašujuće nakon što je ovo mjesto poharao požar.

Jutarnji list javlja da požari su koji buknuli u subotu kasno popodne na otoku Korčuli, gdje je spaljeno oko petstotinjak hektara šume i u ponedjeljak navečer na Pelješcu gdje je izgorjelo više od 400 hektara površine još aktivni i nisu pod kontrolom.

Ivica Šimić, komandant Vatrogasne jedinice u Ljubuškom rekao je medijima da sve upućuje na to da požare u Ljubuškom izaziva piroman, koji dnevno pali vatru na tri mjesta.

Prema krivičnom zakonu Federacije BiH zbog izazivanja požara možete dobiti zatvorsku kaznu od tri mjeseca do tri godine. Stoga, upozoravaju iz vatrogasnih brigada, oprezno sa vatrom na otvorenom.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno