Info

Za februarski dječiji dodatak nešto više od 9,6 miliona KM, isplate iz FBiH od 15. marta

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike unijelo je naloge za isplate februarskog dječijeg dodatka za 57.063 korisnika sa pravosnažnim rješenjima u ukupnom iznosu od 9,672,430.70 KM, saopćilo je navedeno ministarstvo.

Od 57.063 pravosnažnih rješenja, 8.268 su nova jer su prošlog mjeseca ušla u obradu, dok su 732 rješenja korisnika koji su obnovili zahtjeve.

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić najavio je da će izmjenama Zakona o materijalnoj podršci porodicama s djecom, planiranim za ovu godinu, biti ukinuta revizija rješenja za dječiji dodatak.

Kako je naveo, dječiji dodatak odobravat će se djetetu do njegove osamnaeste godine života te neće biti neophodno raditi reviziju svake godine, dok će centri i službe za socijalni rad po službenoj dužnosti raditi određene provjere i korekcije kod rješenja.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno