Nogomet

Za Čelik – 30.05. kod Turske česme 15.30h

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Postoje dva primarna izbora u životu – prihvatiti stanje onakvo kakvo jeste ili prihvatiti odgovornost da se isto promijeni. Upravo ovih dana, Zeničani ali i ostali Čelikovci širom crno-crvene planete koji su uz našu borbu imaju priliku da pišu historiju. Čelik na terenu igra lijepo, Bilino se dodatno uljepšalo, ponovo smo u fokusu sportske javnosti i odlučujemo o velikim rezultatima. Čini se da je potrebna mala pobjeda i da je sve savršeno. Kao da sve funkcioniše upravo kako treba i da je naše vrijeme ipak došlo.
No, ipak nije. Ponekad se i teško trgnuti iz sna i priznati da naša realnost nije tako lijepa i bezbrižna. Da dešavanja na terenu nisu naša jedina briga oko kojih ćemo satima prepričavati ono virtuozno dodavanje ili prečku koja nas je dijelila od te pobjede. Nažalost, sve što postignemo na terenu nema smisla bez zdravog kluba koji ima nešto za što se bori i navijača na tribinama ili koji ima nadu da će doživjeti svoj 75. rođendan kada ovako sputan iščekuje svoj 70-ti.
Naša zajednička borba sa Čelikovim najvatrenijim i u njegovim vatrama iskaljenim navijačima “Robijašima” traje skoro 11 mjeseci. Sada dolazi vrijeme da sav rad, sav trud i svu uloženu ljubav pretočimo u uspjeh i konačni cilj – jači i zdraviji Čelik, klub svih nas i primjer drugima.
Danas smo na pragu velikih promjena i možemo sa ponosom gledati na učinjeni rad. Svaki navijač i simpatizer Čelika koji je podržavao našu borbu i pratio naše aktivnosti može biti ponosan na svoj doprinos učinjenom. I sada mora još jednom da pokaže našu zajedničku snagu. Na ovom putu podržali su nas i Aldin Đidić, Kenan Horić, Avdija Vršajević, Tarik Filipović, Mehmed Buza, Jasmin Burić, Senad Brkić, Aidin Mahmutović, Adnan Zahirović, Saša Kajkut, Sabahudin Bujak, Nermin Hadžiahmetović, Darko Mišić, Alen Ljevaković, Marko Nestorović, Jasmin Mešanović, Bojan Marković, Slobodan Lakićević, Petar Bašić, Stefan Maletić, Amar Jašarspahić, Jasmin Moranjkić i Mehmedalija Čović. Tu su bili i naši trofejni ragbijaši u RK Čelik Zenica ali i djevojke iz ŽNK Čelik Zenica. Uz nas su stali i zenički rudari, mladenci, studenti, učenici, ali i penzioneri od kojih smo naslijedili naš Čelik i klinci za koje ga gradimo.
Čelik se ne bodri lajkom već stavom, i to onim iskrenim i javno prikazanim – NE! Ne želimo ovakav klub u kojem nismo dobrodošli! Ne želimo klub koji krši vlastiti statut i zakone naše domovine! Ne želimo klub koji krije sve poslovne rezultate od svojih organa! Ne želimo klub koji nestaje! Ne želimo klub bez ambicija! Ne želimo klub i stadion bez navijača! Ne želimo klub bez stava! Ne želimo klub koji ne želi nas!
Čelik je Zenica, pokažimo još jednom da i Zenica mora biti Čelik! Dođite i podržite našu borbu, pokažite da ste i vi za promjene! Neka tribine ostanu prazne, a naše ulice i srca puni. Okupimo se ispred Turske česme od 15:30 h i krenimo kroz grad prema stadionu. Neka svi izađu i budu dio iskazivanja našeg stava, na dan kada je ljubav jača i od samog zova Bilinog!
Nadolazećeg 8. juna se odlučuje o novom statutu. Dođite pred zadnju utakmicu u subotu i pokažite da ima nade za naš klub, pokažite da ima potencijalnih članova koji će da ga vode ka oporavku! Mi kupovinom karte ne želimo hraniti bolesni Čelik već ga novim sistemom rada putem novog statuta želimo ozdraviti!
Ne očekujemo samo navijače, očekujemo i simpatizere sa svih ostalih tribina ali i one koji godinama nisu otišli na Bilino. Očekujemo momke i djevojke, penzionere i radnike, očekujemo sve koji vole Čelik! Ako vam je važno pronaći ćete način, ako nije pronaći ćete izgovor. Prestanimo maštati o sretnom Bilinom, počnimo djelovati!
Sada budimo jedinstveni, pokažimo stav! Ovu subotu, 30. maja, kod Turske česme od 15:30 h pa prema Bilinom polju. Bit ćemo ispred stadiona i biti uz Čelik držeći čvrsto svoj stav. Nastavljamo bojkot, volimo crno-crvenog šampiona! SVI ZA ČELIK!

11262465 902566819782081 250581291098414123 o



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno