Info

YouTube ubija klasičnu televiziju

YouTube ubija klasičnu televiziju – Za vrijeme objave posljednjih kvartalnih rezultata Alphabeta mnogima je za oko zapeo podatak o tome kako se YouTube, najveća video platforma na svijetu, sve više gleda na nešto većim ekranima, točnije, televizorima.

Glavni šef Googlea Sundar Pichai objavio je tako da korisnici sada u prosjeku gledaju oko 100 milijuna sati videa s YouTubea u svojim dnevnim boravcima – na dan. Pri tome se, dakako, misli na gledanje YouTube video zapisa na raznim modelima pametnih televizora, ili putem igraćih konzola, Android boxova, te streaming uređaja poput Chromecasta i sličnih.

Dakako, gledanje YouTubea na televizorima daleko je po količini od broja sati koji se provedu uz ekran računala ili pak vodeće platforme – mobitela. Ukupno se na YouTubeu pogleda više od milijardu sati videa na dan, pa bi se moglo zaključiti da na televizore otpada tek manje od 10% vremena provedenog uz YouTube.

No, taj način gledanja bilježi ogroman rast. U samo godinu dana on je povećan za čak 70%, pa je više nego očito kako, uz Netflix i slične, i YouTube polako postaje “ubojica” klasične linearne televizije i raznih zemaljskih i kabelskih kanala.

bug.hr

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem