Biznis

YEP: pozitivan primjer iz ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

545sdds

JU Služba za zapošljavanje ZDK – Novosti iz Službe – Pohvalne ocjene na organizaciju i kvalitet rada Službe za zapošljavanje ZDK od strane evropskih organizacija YEP i GOPA, koji provode ”Reformski paket” unapređenja rada javnih ustanova Službi za zapošljavanje u Federaciji i RSu.

Već nekoliko godina unazad, JU Služba za zapošljavanje ZDK razvija i jača svoju suradnju sa evropskim organizacijama koje u svojim strategijama razvijaju pristup i pomažu jačanju kapaciteta uposlenika Službe.

Jedan od takvih projekata jeste Projekat zapošljavanja mladih (YEP), projekat koji se implementira od strane njemačke kompanije GOPA mbH, kroz predstavništvo u BiH.

Projekat zapošljavanja mladih (YEP) uz podršku Vlade Švajcarske je razvio “Reformski paket” koji sadržava:

    razvoj oglednog biroa,
    razvoj procedura o radu,
    razvoj sistema za upravljanje učinicima uposlenika, biroa rada i Službe

U dosadašnjem periodu YEP je sproveo ovaj paket u Službi za zapošljavanje Republike Srpske i u Kantonu Sarajevo dok u narednom periodu će podrška biti pružena i našoj Službi.

Pokazujući svoju profesionalnost, YEP i GOPA su angažovali eminentne eksperte iz oblasti sprovođenja reformi u oblasti zapošljavanja, koji kao takvi predstavljaju visok nivo kometentnosti za ocjenu rada Službi. Pomenute organizacije su izvršile uvid u način rada svih Kantonalnih službi, u njihov sistem rada, interne akte i započeli implementaciju projekta reforme sa težištem na razvoj sistema upravljanje učincima uposlenika Službi i biroa.

Prilikom posjete predstavnika YEPa i GOPE našoj Službi, istakli su ne samo dosadašnji uspjeh koji je Služba pokazala po indikatorima uspostavljenim s njihove strane već su Službu prepoznali kao ustanovu koja može da odgovori zahtjevima savremenih tokova rada. Posjeta predstavnika YEP-a i GOPESlužbi je bila upriličena 11.maja 2015. godine, gdje je održan sastanak sa direktorom Ratkom Orlandićem koji je omogućio da se izvrši transparentan uvid u kompletan rad Službe a zatim su posjetili tri biroa rada : Zenica, Tešanj i Visoko. Posebno zadovoljstvo načinom rada i kvalitetomsu ocijenili rad biroa Tešanj,što dostavljamo u prilogu.Po ocjeni eksperata u ovom birou uposlenici, prateći norme, standarde i sistematizaciju rada, odgovorili su na zahtjeve najsavremenijih biroa ne samo u BiH već i Evropi.

Izuzetna koordiniranost rada menadžmenta Službe ZDK sa šefovima biroa kao i uposlenicima je, od strane YEPa, postala dobar temelj da planiraju svojuinvesticiju u poboljšanju uslova rada i da Služba za zapošljavanje ZDK bude uključena u trećoj fazi implementacije projekta. Na ovaj način bi naša Služba zauzela bitno učešće u ”Reformskom paketu” i početkom treće faze projekta YEP koji je planiran za 1.oktobar 2015. godine.

http://yep.ba/posjeta-ekspertskog-tima-yep-a-biroima-visoko-i-tesanj-s-ciljem-sirenja-reformskog-paketa/



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno