Biznis

Xiaomi Redmi Note 7 – dobar a povoljan!

Xiaomi Redmi Note 7 – dobar a povoljan! – Agresivno određivanje cijena i povoljni konkurentni harver je izbacio Samsung, Honor i Asus u prve redove na tržištu i prednost ispred Xiaomi. To je trajalo jedno vrijeme nakon ćega je Xiaomi sa svojim Redmi Note 7 Pro ponovo povratio trenutno poljuljano povjerenje. Jer ko ne bi uzeo telefon koji je po svojim karakteristikama sigurno najbolji po ponudi u ovom segmentu mobilnih telefona.

Redmi Note 7 je model koji obilježava ponovno Redmijevo rođenje nakon četvorogodišnjoj dominaciji u već pomenutom pristupačnom segmentu. Ovaj Xiaomi je potpuno obnovljen telefon u usporedbi sa onim što smo vidjeli na starijim Redmi Notetelefonima. Najveća nadogradnja je stražnja kamera a najočitija promjena je u dizajnu.

Redmi Note 7 dizajn

Nakon dužeg vremena napokon je došlo nešto novo u Xiaomi dizajnu. Redmi Note 7donosi osvježenje nad standardnom konstrukcijom koja je od aluminijuma. Ovdje ipak treba napomenuti da to nije nešto što joč nismo vidjeli ali je promjena koja je vidljiva sa ovim modelom.

Sličan dizajnerski stil i materijal smo već vidjeli kod Huawei i Honor telefona ranije, ali Xiaomi tvrdi da je njihova izrada konstrukcije i vrhunski dizajn garant dugovječnosti Redmi Note 7 telefona. Sa obje strane posjeduje Gorilla Glass 5 zaštitu a rubovi su urađeni metalnim rubom pa njihova tvrdnja da je model toliko čvrst da njime možete razbiti orah možda i jest tačna ali to naravno nismo probavali. Jednostavno uzečemo to kao garant čvrstoće telefona.

Xiaomi konstruktori su na Redmi Note 7 dodali gumeni sloj oko svih otvora i tvrde da je telefon otporan na prskanje vode. Ovdje da napomenemo da to “otporan” ne garantuje potapanje telefona pod vodu već je vjerovatno rijeć o vremenskim prilikama tj. kišu ili snijeg. Staklo je zakrivljeno i sa zaštitom je manje sklon ogrebotinama pa po pitanju toga ne trebate da brinete. Naravno ako ispravno koristite telefon sve će biti ok.

Ekran Redmi Note 7 je nešto veći od ranijih Redmi Note modela ali uzimanjem telefona u ruke osječate ćvrstoću i sigurnost telefona. Dobrim dizajnom i rasporedom težine dobijate jako lijep osječaj držeći telefon u ruci. I još nešto vezano za dizajn je to da je skener za stražnji otisak prstiju postavljen u sredinu telefona i lako ga je pogoditi.

LTPS in-cell ekran

Iako ne znamo koliko je velika razlika vezano za ovo ali umjesto IPS ekrana Redmi Note 7posjeduje 6,3 inčni FHD + LTPS-in-cell ekran. LTPS in-cell ekran ima veću brzinu osvježavanja pa troši manje energije i time proizvodi manje topline od IPS varijante. Možda neka slabost ekrana je u tome da slabije reproducira boje ali se to može lijepo podesiti sa MIUI softverom pa je “toplo” podešavanje donijelo odlične rezultate.

Ipak u odnosu na konkurentski Samsung Galaxy M30, Redmi Note 7 ekranu nedostaje ukupna kvaliteta slike. Dobre stvari ekrana Redmi Note 7 je odlična vidljivost izvan ugla vidljivosti i dobra vidnost na otvorenom. Ekran je 19,5:9 sa Full HD rezolucijom 409ppi. Što se tiće baterije ona je impresivnog vijeka trajanja a puni se jako brzo koristeći sistem brzog punjenja 4.0. Kupovina ovog mobitela.

Odličnu ponudu Redmi Note 7 pogledajte na ProComp web shopu na sljedećem linku: https://www.procomp.ba/mobiteli/6095-xiaomi-redmi-note-7.html

 

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem