Biznis

Wizz Air traži novo osoblje u Sarajevu i Tuzli, u toku najveći konkurs u istoriji kompanije

Podijeli ovu vijest:

Aviokompanija Wizz Air tokom novembra i decembra održat će niz događaja za regrutaciju kabinskog osoblja u svojim bazama u Beogradu, Sarajevu, Skoplju i Tuzli.

U Sarajevu zainteresovani kandidati mogu prisustvovati Danu otvorenih vrata u Hotelu Holiday 11. i 17. novembra, kao i 2., 6. i 17. decembra u 09.00 sati.

Kandidati iz Tuzle mogu doći u hotel Golden Star 18. novembra ili 7. decembra u 09.00 sati.

Zainteresovani kandidati moraju imati najmanje osamnaest godina, imati minimalno diplomu srednje škole i tečno govoriti engleski i još jedan jezik jugoistočne Evrope, prenio je Ex-Yu Aviation News.

PROČITAJTE I:   TOP deset najvećih banaka na svijetu u 2022.

Oni koji prisustvuju danu otvorenih vrata moraju sa sobom ponijeti ažurirani CV na engleskom jeziku, po mogućnosti dvije fotografije (lica i cijelog tijela), kao i reference. Pošto je ovo otvoreni događaj za zapošljavanje, nije potrebna prethodna registracija. Tokom događaja, kandidate očekuje prezentacija kompanije, kratko lično predstavljanje, situaciona igra uloga, timska simulacija i intervju.

Ovaj potez se poklapa s najvećim ciklusom zapošljavanja pilota i kabinskog osoblja niskobudžetskog avioprijevoznika.

HIljade novih radnika godišnje

Kako je ranije najavljeno, Wizz Air planira zaposliti 200 pilota i 800 članova kabinskog osoblja u narednim mjesecima dok nastavlja da povećava broj letova širom svoje mreže.

PROČITAJTE I:   FOTO: Privredna komora ZDK realizirala projekt obuke i zapošljavanja nezaposlenih osoba

Aviokompanija je saopštila da je posvećena otvaranju hiljada novih radnih mjesta tokom naredne decenije, jer planira da utrostruči veličinu svoje flote na 500 Airbus aviona.

U prosjeku će biti primano 2.000 novih uposlenika svake godine do 2030.

Kako je ranije rečeno, riječ je o najvećem konkursu za zapošljavanje u istoriji kompanije.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010