Info

Wizz Air automatizuje prenos kredita za otkazane letove

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Wizz Air automatizuje prenos kredita za otkazane letove – Wizz Air je danas objavio da je, usljed znatno povećanog obima otkazanih letova zbog ograničenja putovanja uvedenih u okviru borbe protiv širenja pandemije COVID-19, automatizovao proces refundiranja za klijente tako što se WIZZ krediti u iznosu od 120 posto originalne cijene karte automatski prebacuje na WIZZ naloge klijenata.

Pored uvođenja automatskog procesa refundiranja, aviokompanija će privremeno onemogućiti online opciju prijema zahtjeva za refundiranje, najkasnije do 14. aprila 2020. godine, kako bi mogla da obradi primljene zahtjeve za otkazivanje čiji broj je u posljednje vrijeme uvećan više od 100 puta. Wizz Air uvjerava svoje cijenjene klijente da će, bez obzira što će možda biti potrebno više vremena nego inače, svi zahtjevi biti obrađeni i klijenti će moći da zatraže povrat novca nakon otkazivanja njihovog leta/letova.

Automatizovan proces povrata novca za putne agencije se razvija kao prioritetan i Wizz Air moli turističke agencije da se obrate info centrima ove aviokompanije.

Putnici koji su rezervacije izvršili preko putnih agencija – uključujući online putne agencije – trebaju stupiti u kontakt sa kompanijom od koje su kupili karte.

“Molimo vas da nas razumijete tokom ove neuobičajene situacije i maksimalno koristite naše samouslužne platforme, kao što je navedeno u e-mailovima, kako bismo smanjili saobraćaj prema već preopterećenim info centrima”, naveli su u saopštenju za javnost.

Iako je trenutna situacija van kontrole Wizz Aira, avioompanija se izvinjava zbog mogućih neprijatnosti izazvanih zabranom i posljedičnim otkazivanjem putovanja i naglašava da su obrada zahtjeva za povrat novca i refundiranje među njenim glavnim prioritetima.

O kompaniji Wizz Air

Wizz Air je najveća niskotarifna aviokompanija u Centralnoj i Istočnoj Evropi koja u ponudi ima više od 700 destinacija sa 25 aerodroma i povezuje 155 destinacija u 45 zemalja. Wizz Air ima tim od preko 5000 profesionalaca koji nude izvanrednu uslugu i veoma niske cijene karata i zahvaljujući tome je bio omiljeni izbor blizu 40 miliona putnika u 2019. godini. WIZZ- ova flota se sastoji od 120 isključivo Airbusovih aviona, i to tipa Airbus A320 sa 180 sjedišta,  A321 sa 230 i A321neo sa 239 mjesta. Prema najnovijim podacima švicarske agencije za praćenje podataka o aviokompanijama CH-AVIATION, Wizz Air ima jednu od najmlađih avioflota na svijetu. Wizz Air je član Londonske berze pod skraćenicom WIZZ i uvršten je u Indekse FTSE 250 i FTSE All-Share. Wizz Air je registrovan u okviru programa Kontrole operativne sigurnosti (IOSA) Međunarodne asocijacije aviokompanija (IATA), globalnog lidera u kontroli aviosigurnosti. Kompaniju je nedavno jednom od deset najsigurnijih proglasila www.airlineratings.com, jedina agencija na svijetu koja se bavi ocjenjivanjem sigurnosti i proizvoda, a osvojila je i Nagradu za najbolju aviokompaniju u 2020. godini



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno