Info

Webometrics: UNZE 14. u BiH – nikad slabiji, najlošije stoji od javnih univerziteta u BIH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

I dok se javni Univerziteti iz Sarajeva i Tuzle hvale novim velikim pomakom ka vrhu liste Webometrics, koja rangira univerzitete u svijetu po broju citiranih i publikovanih naučnih stručnih radova, iz Zenice ćutnja.

Provjerili smo stanje na Webometrics listi i to samo onoj za BIH. Univerzitet u Zenici je doživio rapidan pad, i to prvi put je najlošije plasirani javni univerzitet u BiH.

Zanimljivo je da su ispred UNZE i neki privatni univerziteti i učilišta, koji su nerijetko bili predmet posprdnih komentara tipa “po ćevape i diplomu”.

Istovremeno, UNZE sve češće završava u rubrikama Crne hronike, a više istraga po raznim osnovama i dalje se vodi, dok su neka imenovanja ključnih ljudi na UNZE vrlo upitna i predmet rada istražnih organa.

Zanimljivo, na dnevnom redu prošle Skupštine Zeničko-dobojskog kantona bio je set mjera na poboljšanju stanja, kojeg je prethodno podržala Vlada ZDK. Mjere su rezultat vrlo upitnih i prilično negativnih podataka iz izvještaja upravnog odbora, koje potvrđuju da se na UNZE mnogo više bavi pozicioniranjem i smještanjem na pozicije po principu “ja tebi, ti meni”, nego ozbiljnim naučno-istraživačkim radom.

I dok se parcijalni i iskrivljeni podaci “vrte” po društvenim mrežama u cilju predizborne kampanje, te diskreditiranja protivnika, UNZE pada sve niže i niže na ljestvici ozbiljnih univerziteta. opaska dijela zastupnika u Skupštini da se “ne smije dirati u akademske slobode” samo su blijedo pokriće sve očiglednijeg nerada, fušeraja i amaterizma onih kojih se pita na UNZE.

Ako lažu mediji, ne laže Wemometrics…

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno