Sudske klupe

VSTVBiH imenovao nosioce pravosudnih funkcija: Vesna Bjelošević i Redžo Delić zamjenici glavnog tužioca ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VSTVBiH imenovao nosioce pravosudnih funkcija: Vesna Bjelošević i Redžo Delić zamjenici glavnog tužioca ZDK- Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) je tokom drugog zasjedanja u Sarajevu donijelo odluku o imenovanju nosilaca pravosudnih funkcija u Bosni i Hercegovini.

Imenovani su – Bajro Avdić, na poziciju predsjednika Općinskog suda u Mostaru; Vesna Bjelošević, na poziciju zamjenika glavnog tužioca Zeničko-dobojskog kantona; Redžo Delić, na poziciju zamjenika glavnog tužioca Zeničko-dobojskog kantona; a Sanja Hodžić, na poziciju zamjenika glavnog tužioca Srednjobosanskog kantona.

Istovremeno, Aleksandar Kontić je imenovan na poziciju sudije Općinskog suda u Livnu; Amra Hodžić-Zećo, na poziciju sudije Općinskog suda u Sarajevu; Kenan Hodžić, na poziciju sudije Općinskog suda u Sarajevu; dok je Melisa Bandić imenovana na poziciju dodatnog sudije Općinskog suda u Sarajevu.

Također, Azmira Mejrušić je imenovana na poziciju zamjenika glavnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Doboju; Slavko Krulj, na poziciju zamjenika glavnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Doboju; Gordana Šalvarica, na poziciju zamjenika glavnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju; a Dragomir Obradović, Tatjana Stupar i Jelena Božić, na pozicije sudija Okružnog suda u Banjoj Luci.

Na poziciju tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine imenovan su Jasmin Šoše i Mladen Vukojičić, dok je Alisa Musić imenovana na poziciju sudije Osnovnog suda Brčko Distrikta BiH.

Pri donošenju Odluke o imenovanju, VSTV BiH je uzeo u obzir kriterije poput: stručnog znanja, radnog iskustva i radnih rezultata; stručne sposobnosti zasnovane na dosadašnjim rezultatima u karijeri; sposobnosti da nepristrano, savjesno, marljivo, odlučno i odgovorno obnaša dužnosti u okviru funkcije za koju se prijavljuje; odnosa sa radnim kolegama, ponašanja van posla, profesionalne nepristranosti i ugleda te iskustva na rukovodećim poslovima.

Pri imenovanju, VSTV BiH primjenjuje odgovarajuće ustavne odredbe kojima se uređuju jednaka prava i zastupljenost konstitutivnih naroda i ostalih, te poštuje ravnomjernu zastupljenost spolova.

Novoimenovani nosioci pravosudnih funkcija će stupiti na dužnost 14. juna 2021.godine, saopćeno je iz VSTV-a BiH.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno