Info

VSTV objavio finansijske izvještaje za 189 sudija i tužilaca

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VSTV BiH je objavio lične finansijske izvještaje za 2020. godinu za 189 sudija i tužilaca koji su VSTV-u BiH dostavili pismenu saglasnost za objavljivanje.

Na poziv Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) upućenog sudijama i tužiocima da dobrovoljno daju saglasnost za objavu godišnjih ličnih finansijskih izvještaja, veći broj nosilaca pravosudnih funkcija je pozitivno odgovorio i dao saglasnost da se njihovi finansijski izvještaji javno objave na web stranici VSTV-a BiH.

Poziv je poslat u cilju jačanja ličnog i profesionalnog integriteta nosilaca pravosudnih funkcija, kao i jačanja ukupnog povjerenja javnosti u pravosuđe Bosne i Hercegovine.

VSTV BiH je objavio lične finansijske izvještaje za 2020. godinu za 189 sudija i tužilaca koji su VSTV-u BiH dostavili pismenu saglasnost za objavljivanje i koji su dostupni na web stranici https://vstv.pravosudje.ba u rubrici Aktivnosti/Finansijski izvještaji.

U ličnom finansijskom izvještaju se, između ostalog, navode aktivnosti koje su nosioci pravosudnih funkcija obavili izvan dužnosti sudije, odnosno tužioca, uključujući i iznose koje su naplatili za obavljanje tih dužnosti. Oni takođe sadrže i informacije o bračnom drugu i djeci s kojom žive u istom domaćinstvu.

VSTV BiH pozdravlja odluku sudija i tužilaca da dobrovoljno omoguće uvid javnosti u njihove finansijske kartone, te vjeruje da će u narednom periodu sudije i tužioci koji do sada nisu dali saglasnost za objavljivanje, donijeti odluku da se njihovi lični finansijski izvještaji javno objave.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno