Sudske klupe

VSTV imenovao nosioce prvosudnih funkcija: Imenovana predsjednica Općinskog suda u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV BiH)  tokom redovne sjednice  27. i 28. septembra donijelo je odluku o imenovanju nosilaca pravosudnih funkcija u Bosni i Hercegovini.

Na nivou Federacije Bosne i Hercegovine, imenovani su:

Dženana Brković, na poziciju predsjednika Općinskog suda u Zenici; Envera Kukić, na poziciju predsjednika Općinskog suda u Banovićima; Muhamed Vejzović, na poziciju predsjednika Općinskog suda u Srebreniku; Ankica Čuljak, na poziciju predsjednika Općinskog suda u Ljubuškom; Jasmina Miljković, na poziciju predsjednika Općinskog suda u Velikoj Kladuši; Antonela Đaković, na poziciju sudije Općinskog suda u Tuzli;

Naida Tabaković imenovana je na poziciju sudije Kantonalnog suda u Sarajevu; Edina Kršlak, na poziciju sudije Kantonalnog suda u Sarajevu; Emina Husaković, na poziciju sudije Kantonalnog suda u Sarajevu; Adi Isaković, na poziciju sudije Kantonalnog suda u Sarajevu; Jasmina Sazdovski, na poziciju sudije Kantonalnog suda u Sarajevu; Elma Zorabdić, na poziciju sudije Kantonalnog suda u Sarajevu; Ajna Avdispahić-Đonko, na poziciju sudije Kantonalnog suda u Sarajevu; Suada Kahrić, na poziciju tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo; Sanela Galešić, na poziciju tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo; Sanja Lozančić, na poziciju tužioca Kantonalnog tužilaštva Srednjobosanskog kantona.

Na nivou Republike Srpske, imenovani su:

Marela Jevtović, na poziciju sudije Osnovnog suda u Banja Luci; Dragan Vujec, na poziciju sudije Osnovnog suda u Banja Luci; Ljiljana Santrač, na poziciju sudije Osnovnog suda u Banja Luci; Alma Salkić-Mijić, na poziciju sudije Osnovnog suda u Sokocu; Sabina Čankušić Čamo, na poziciju sudije Osnovnog suda u Sokocu.

Novoimenovani nosioci pravosudnih funkcija će stupiti na dužnost 23.10.2023. godine.

Pri donošenju Odluke o imenovanju, VSTVBiH je uzeo u obzir kriterije poput stručnog znanja, radnog iskustva i radnih rezultata, stručne sposobnosti zasnovane na dosadašnjim rezultatima u karijeri, sposobnosti da nepristrano, savjesno, marljivo, odlučno i odgovorno obnaša dužnosti u okviru funkcije za koju se prijavljuje, odnosa sa radnim kolegama, ponašanja van posla, profesionalne nepristranosti i ugleda te iskustva na rukovodećim poslovima.

Pri imenovanju, VSTVBiH primjenjuje odgovarajuće ustavne odredbe kojima se uređuju jednaka prava i zastupljenost konstitutivnih naroda i ostalih te poštuje ravnomjernu zastupljenost spolova, saopćeno je iz tog vijeća.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno