Biznis

Vrućine: apel poslodavcima u građevinarstvu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sindikat građevinarstva i industrije građevinskog materijala BiH zahtijeva od poslodavaca iz sektora građevinarstva da preduzmu posebne mjere zaštite radnika od visokih temperatura, s obzirom na to da se u proteklih nekoliko dana u Bosni i Hercegovini visoke temperature ne smanjuju.

– Upućujemo apel poslodavcima iz sektora građevinarstva da na gradilištima gdje se nalaze radnici osiguraju pitku vodu i vodu za osvježenje, kao i određene medikamente koji su predviđeni za prvu pomoć u slučaju da nekom od radnika pozli ili da mu se njegova dijagnostička bolest pogorša prilikom rada na ovako visokim temperaturama – naglasili su u saopćenju.

Također, zahtijevaju od poslodavaca da svaki predah i odmor mimo pauze predviđene za doručak ne uzimaju u ovim vremenskim okolnostima kao bilo kakvu povredu radne obaveze te da bez obzira na ugovorene rokove završetka radova nastoje skratiti radno vrijeme u periodu visokih temperatura.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno